matesis
dedas

Şampiyonaların Şehri Mardin!

Mardin’de 39 ilden 400 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek Jiu Jitsu Türkiye şampiyonasına 39 ilden gelen 400 sporcu katılıyor. Şampiyona, açılış seremonisi ile başladı.
  • 25.08.2023 17:51
Şampiyonaların Şehri Mardin!

Gençlik Spor Bakanlığı ve Muay Thai Federasyonu tarafından Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Uzakdoğu sporu Jiu Jitsu’nun ilk Türkiye şampiyonası, Artuklu Kapalı Spor Salonu'nda açılış seremonisiyle başladı.

Müsabakalara 39 ilden gelen 400 sporcu katılacak. Sporcular, farklı sıkletlerde finale kalmak için mücadele edecek. Dereceye girecek sporcular, önümüzdeki ayda Balkanlar Şampiyonası ve Kasım ayında Hırvatistan’da yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.


‘MARDİN, SPOR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR’


Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, şampiyonaya katılan sporculara başarılar dileyerek şunları söyledi: “Mardin’in spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bakanlığımızın destekleriyle son birkaç aydır çok önemli ulusal ve uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yaptı. Daha çok Türkiye şampiyonların yapılmasını istiyoruz. Sporun yayılmasını istiyoruz. Ben müsabakaya katılan tüm sporculara başlarılar diliyorum.”


Muay Thai Federasyonu Genel Koordinatörü Bünyamin Er, Türkiye’de ilk defa Jiu Jitsu Şampiyonası’nın Mardin’de düzenlendiğini, bu yüzden çok heyecanlı olduklarını söyledi. Er, “Mardin’de bu şampiyonanın yapılmasından çok mutluyuz. Mardin güzel, yöneticileri güzel, bizleri çok güzel karşıladılar. Burada dereceye girecek sporcularımız Balkanlar Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.


Müsabakaya Mersin’den katılan İsmail Koray Karatay, daha önce karate ile uğraştığını, şu an ise Jiu Jitsu çalıştığını, Türkiye şampiyonası için Mardin’e geldiğini ve buradan derece ile ayrılmak istediğini söyledi.
Konuşmaların ardından sporcular, müsabakalar için tatamiye çıktı.

Bir 2 kişi, dövüş sanatları yapan insanlar ve şunu diyen bir yazı 'IZ, ÜMİT, GENÇ, BÜYÜK VETERANLARBir 4 kişi, dövüş sanatları yapan insanlar ve yazı görseli olabilirBir 12 kişi, dövüş sanatları yapan insanlar ve yazı görseli olabilir

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz