Şanlıurfa'da artan toplu taşıma ihtiyacının karşılanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım filosunun genişletilmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın talimatları doğrultusunda 50 yeni otobüsün filoya dahil edilmesi planlanırken, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından şu ana kadar 30 otobüs satın alındı.

Satın alınan 12 metre uzunluğundaki otobüslerden 13'ü İstanbul'dan Şanlıurfa'ya getirildi. Araçların gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından kademeli olarak toplu taşıma hizmetlerinde kullanılacağı belirtildi.

Yeni otobüsler yoğun hatlarda kullanılacak

Yeni araçların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılması planlanan Şanlıurfa Şehir Hastanesi güzergâhları başta olmak üzere yolcu yoğunluğunun fazla olduğu hatlarda kullanılması planlanıyor. Şehir Hastanesi güzergâhlarında görevlendirilecek otobüslerle vatandaşların hastaneye daha hızlı ve konforlu ulaşımının sağlanması, diğer araçlarla ise yoğun hatlardaki sefer kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılında da 50 adet 12 metrelik otobüs alınmıştı. Son olarak satın alınan 30 otobüsle birlikte Ulaşım A.Ş. bünyesindeki araç sayısının yaklaşık 480'e yükseldiği bildirildi.

Yeni araçların kademeli olarak hizmete alınmasıyla kent genelindeki toplu taşıma kapasitesinin artırılması hedefleniyor.