matesis
dedas

Selanik Öner serbest bırakıldı

2009'da yapılan yerel seçimlerin ardından başlatılan KCK Ana Davası kapsamında gözaltına alınan Senanik Öner'in de aralarında olduğu 48 kişi serbest bırakıldı.
  • 12.04.2014 21:29
Selanik Öner serbest bırakıldı
14 Nisan 2009′da gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 92 kişinin yargılandığı ‘KCK ana davası’ kapsamında 48 kişi tahliye edildi.
 
KCK Ana Davası kapsamında gözaltına alınan ve 2009'da yapılan yerel seçimlerde Kızıltepe Belediye encümeni seçilen belediye başkan yardımcılığına getirilen Senanik Öner'in de aralarında olduğu 48 kişi serbest bırakıldı.
 
29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde DTP’den Kızıltepe belediye meclisi üyeliğine seçilen ve Kızıltepe Belediye başkan yardımcılığı görevi verilen Selanik Öner,  14 Nisan 2009 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 12 ilde 27 noktada eş zamanlı başlatılan operasyonlarda yaklaşık Mardin’de 26 toplamda 70 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Öner ile birlikte aynı operasyonda o dönemde DTP Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Kızıltepeli Selma Irmak’ta gözaltına alınmıştı.
 
Selanik Öner ile bereber tahliye edilenlerin isimleri ise şöyle;
Ahmet Birsin, Ahmet Zirek, Alaattin Aktaş, Alican Önlü, Bahri Çeken, Bayram Altun, Besime Konca, Celal Yoldaş, Çimen Işık, Dirayet Taşdemir, Ebru Günay, Elif Kaya, Engin Kotay, Ercan Sezgin, Esma Güler, Fethi Süvari, Gülcihan Şimşek, Hasan İnatçı, Hasan Iraz, Herdem Kızılkaya, Hüseyin Bayrak, Hüseyin Yılmaz, Kamurak Yüksek, Kerem Duruk, Leyla Deniz, Lütfi Dağ, Mazlum Tekdağ, Mehmet Abbasoğlu, Mehmet Ermiş, Mehmet Nimet Sevim, Olcay Kanlıbaş, Pergüzar Kaygısız, Pero Dündar, Pınar Işık, Ramazan Dere, Salih Akdoğan, Sebahattin Dinç, Sevi Demir, Şinasi Tur, Şeyhmus Bayhan, Tamer Tanrıkolu, Ünal Ahmet Çelen, Zahide Besi, Zeynep Soğa, Zöhre Bozacı, Muharrem Erbey, Hacire Özdemir.
 

Yorumlar

Image
Merdin halkı
20.08.2014 / 12:59

sayın senanik öneri tahliye olması umutlu bir durumdur. mardin halkının gerçektende ona çok ihtiyacı var inş onu milet vekili olarak görecez. bu halkın onun gibi değerli dürüst insana gerçektende ihtiyacı var artık

Image
Zeynettin Büyük
14.04.2014 / 19:00

Aramıza hoşgeldin Selanik abi.

Image
beran
13.04.2014 / 22:24

Hakikaten selanik<br> önerinin tahliyesi önemli

Yorum Yaz