matesis
dedas

Şeyh ile Metropolit’ten ortak tepki!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Şeyh Seyda Abdurrezzak Medresesi müderrisi Şeyh Muhammed Mehdi Seydaoğulları, geçtiğimiz günlerce öldürülen Gevriye Akgüç için Deyrulzafaran Manastırı’na taziye ziyaretin bulundu. Şeyh ve Metropolit, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıları başta olmak üzere yaşanan cinayetlere ilişkin ‘Dinler ve diller kardeştir’ mesajını verdi.
  • 09.11.2023 15:54
Şeyh ile Metropolit’ten ortak tepki!

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı kırsal Yemişli Mahallesi'nde 6 Kasım akşamında Gevriye Akgüç’ün silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Kızıltepe ilçesinde bulunan Şeyh Seyda Abdurrezzak Medresesi müderrisi Şeyh Muhammed Mehdi Seydaoğulları, Süryani Kadim Cemaati'nin manevi lideri Diyarbakır-Mardin Metropoliti Nuri Saliba Özmen’i, Deyrulzafaran Manastırı’nda ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.


Taziye ziyaretinde konuşan Seydaoğulları, “Geçtiğimiz günlerde Süryani Kadim Cemaati’nden Gevriye Akgüç, elim bir şekilde öldürüldü. Taziyemizi bildirmek için Saliba’ya geldik, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başınız sağ olsun. Bu dinler ve diller şehri, kardeşlik şehri Mardin’de binlerce yıldır beraber yaşamışız. Bu olayı şiddetle kınıyoruz, bir daha bu gibi olayların bir daha tekrarlanmaması için Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu coğrafyanın kardeşleri olarak olayı lanetliyoruz. Ölüm nerede olursa olsun lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz.” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Filoksions Saliba Özmen ise duyarlılıklarından dolayı Seydaoğulları’na teşekkür ederek, kardeşlik mesajları verdi.

 

Editör: salih keskin

Yorumlar

Image
Abdulkadir Çoktan
10.11.2023 / 09:15

çok güzel hareketler bunlar 93 yaşındaki adma silah sıkanları kınıyorum

Yorum Yaz