matesis
dedas

Şırnak'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrenciler projelerini sergiledi

  • 12.05.2022 20:01
Şırnak'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrenciler projelerini sergiledi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde ,TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrenciler projelerini sergiledi.

Dicle Ortaokulu'nda düzenlenen fuarda öğrenciler hazırladıkları birbirinden ilginç projeleri tanıttı.

Fuara katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, çalışmaları inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Özdemir, burada yaptığı açıklamada, TÜBİTAK 4006 Bilin Fuarı'nın il genelinde 58 okulda gerçekleştirildiğini belirtti.

Fuar kapsamındaki proje yarışmalarının lise ve ortaokul öğrencileri arasında ayrı ayrı yapıldığını ifade eden Özdemir, şunları söyledi:

"İlimiz lise öğrencileri arası proje yarışmalarında 151 proje başvurusu ile ilimiz ülke genelinde 37. sırada yer aldı. Ortaokul öğrencileri proje yarışmalarında önemli bir başarı elde ettik. 457 başvuru ile 12. sırada Türkiye'de yer aldık. Ayrıca bilim olimpiyatlarına da ilimizden önemli bir proje katılımı oldu. Burada da 318 başvuru ile Türkiye'de yine 12. sırada yer aldık. Dünyanın birinci teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST ile ilgili çalışmalarımız da okullarımızda etkin bir şekilde yürütüldü. 492 başvuru yaparak Türkiye'de 21'inci sırada yer aldık."

Bu tür çalışmaların, öğrencilerin gelişimine, çağın gereklerine göre yetişmesine önemli katkı sunduğunu aktaran Özdemir, "Ayrıca akademik başarıya da olumlu etkileri olduğunu değerlendiriyoruz. Onun için Şırnak ilinde tüm okullarımızın bu çalışmalarında aktif olarak yer almalarını teşvik ediyoruz, destekliyoruz. Valimizin bu konulardaki desteği, gayretiyle diğer kurumlarla yaptığımız işbirlikleri ile ilimizde özellikle bu projeler anlamında çok ciddi bir ivme yakalandığını çok rahatlıkla söyleyebilirim." diye konuştu.

Fuara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, şube müdürleri, okul yöneticileri ve veliler de katıldı.


AA

Yorum Yaz