tatlidede

Soba zehirlenen çift yaşamını yitirdi

Kızıltepe ilçesinde gece uyurken soba dumanından zehirlenen karı-koca hayatlarını kaybetti.
  • 23.01.2022 13:34
Soba zehirlenen çift yaşamını yitirdi

Kızıltepe ilçesinde meydana gelen duman zehirlenmesinden kaynaklı olayda karbon monoksit gazından zehirlenen çift hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere ilçe merkez Atatürk Mahallesi 822. sokakta ikamet eden 5 çocuklu Memduh Emen (45) ile Lamia Emen (43) çifti, gece uyumaya gittikleri odaya bıraktıkları soba kovasındaki ateşten sızan karbon monoksit gazından zehirlendi.

Talihsiz çift olay mahallinde kendi odalarında vefat ederken, ayrı odada bulunan çocuklarda her hangin bir zehirlenme yaşanmadığı öğrenildi.

Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığının olay yaptığı inceleme sonrasını Emen çiftinin naaşları cenaze aracı ile Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAYMAKAM ÇAM ZEHİRLENMELERE KARŞI UYARDI

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, soba kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesine karşı vatandaşların dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, birkaç gün önce sosyal medya hesabı üzerinden duruma dikkat çekmiş ve uyarılarda bulunmuştu.

Sobanın değil ihmalin ölümlere yol açtığına dikkat çeken Kaymakam Çam, sobaların öncelikle temizlik ve bakımının yapılması gerektiğini, baca ve soba borularının temizlenmesinin önemli olduğu ifade etti.

Çam, “Gece uyurken sobaya herhangi bir kömür veya benzeri bir madde atılmaması, sobanın yanık bırakılmaması çok önemlidir. Eğer karbonmonoksit zehirlenmesi geçirdiğinizi düşünüyorsanız; hemen camlar açılmalı ve ortamın havalandırılması sağlayın. Hızla ortamdan uzaklaşın ve açık havaya çıkın. 112 acil yardım servisini arayın.”

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz