matesis
dedas

Sultan Şeyhmus, yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Mardin - Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan halk arasında Sultanşeyhmus olarak bilinen Sultan Şeyh Musa Külliyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamaya alınan mekanlar arasında bulunuyordu. Yeni Normalleşme dönemiyle birlikte mesire alanı olarak da yöre halkından büyük iilgi gören Kulliye ve çevresinde bulunan soyal tesisler kapılarını ziyaretçilerine açtı.
  • 12.06.2020 19:36
Sultan Şeyhmus, yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

 

Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin talebesi Sultan Şeyh Musa Türbesi, bölgenin önemli bir ziyaret ve ibadet merkezlerinden biri olarak biliniyor. 856 yıldır Diyarbakır, Mardin ve çevre il ve ilçelerden yoğun ziyaretçi akınına uğrayan külliye Koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyaretine sınırlama getirilen mekanlar arasında bulunuyordu.

 

Koronavirüs tedbirlerinin yeni normalleşme süresiyle birlikte yaşanan rahatlamanın ardından külliye yeniden ziyaretçi akınına uğramaya başladı.

 

Hz. Ömer'in zürriyetinden olan ve Türkiye'nin 4 bir yanından da ziyaretçi akınına uğrayan Sultan Şeyhmusa Külliyesi, muhterem zatın bulunduğu türbesi dua eden dertlileri ağırlıyor. Külliyenin bahçesinde adaklarını adayan vatandaşlarla doluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte külliyenin çevresi ve yerleşkesi ise serin havası ve bol oksijeni nedeniyle yöre insanlarının değişmez mesire adresi olarak da uğrak yerlerin başında gelmeye devam ediyor.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında külliyenin yakın tarihte hiç olmadığı kadar sessiz bir dönemi geride bıraktığını kaydeden Sultan Şeyhmus esnaflarından Bilal Gür, "Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kısıtlama yaşanan mekanlardan biri de Sultan Şeyh Musa Külliyesi oldu. Dedelerimiz, babalarımız ve tabi bizler de son dönemde külliyede yaşanan sessizlikle hiç karşılaşmadık. Bizler bu zatın torunları olarak da hem yaşanan pandemi sürecindeki kısıtlamalar ve külliyenin sessizliği karşısında mahsun ve üzgündük. Yeni normalleşme takvimiyle birlikte; külliyemiz kapılarını ziyaretçilere açtı. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, yeniden ziyaretçilerimizi ağırlamaya başladık. Mesire alanlarımız ziyarete açık, piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız da hem zatın mekanını ziyaret etmeye hem de bu güzel atmosferde aileleriyle birlikte piknik yapmaya davet ediyoruz." dedi.

 

 

Yorumlar

Image
enundaf
22.10.2022 / 02:56

2 kg m 2 for parous, p 0 lasix for congestive heart failure

Yorum Yaz