matesis
dedas

Tunç: Mardin'de fırsatçılık turizme darbe vuruyor

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Tunç, Ramazan Bayramı sonrası Mardin'deki durumu değerlendirdi. Tunç, "Esnaflarımızın geçici olarak fazla kazancı Mardin'e büyük darbe vurdu." dedi
  • 06.05.2024 10:34
Tunç: Mardin'de fırsatçılık turizme darbe vuruyor

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yerli turistin 9 günlük Bayram Tatili dolaysıyla Mardin'e yoğun bir şekilde ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyareti ile Mardin esnafının beklemediği bir kalabalıkla karşılaştığını kaydeden Başkan Tunç, "Hizmet sektöründe çalışan esnaflarımız iyi bir sınav veremedi. Çok şikayetler geldi. Oteller, restaurantlar, yüksek fiyatlarla gelen misafirlere hesapladılar." dedi

Turizimin Mardin'in veli nimeti olduğunu belirten Tunç, bazı esnafların ederinden daha fazla fiyat ve satış hizmetinin Mardin turizminin geleceğine büyük darbe vurduğunu, vuracağını belirtti.

Yüksek fiyatlarla karşılaşan birçok turistin bir daha Kadim şehre gelme konusunda tereddütlerinin olabileceğini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Yaptığımız ziyaretlerle ilimiz turizmine hizmet edilmesi, herkes tarafından hoşgörü şehri olarak tanımlanan memleketimiz yakışır şekilde olması gerektiğini anlatıyoruz. Her işletmemizin Mardin'e ve Mardinliye yakışır şekilde davranmaya davet ediyoruz. Fırsat kollamamamız gerektiğini, Ahi düşüncesi ile hareket etmemiz gerektiğini vurguluyoruz. İnşallah bundan sonra belirttiğimiz hassasiyetlerle daha güzel bir turizm şehri olacağımıza inanıyorum. Esnafın tevecüh ve samimiyetine teşekür ediyoruz." 

Yorum Yaz