tatlidede

Uygurlu Müslümanlar için dua'da buluştular

Çin devletinin sömürgesinde bulunan Doğu Türkistan'da, Uygur Türklerine yönelik artarak devam eden baskı, asimilasyon ve zulümler Mardin'de telin edildi.
  • 04.12.2022 13:54
Uygurlu Müslümanlar için dua'da buluştular

Mardin'de Genç İHH öncülüğünde toplanan bir gurup vatandaş, Şakir Nuhoğlu Camii'nde sabah namazında bir araya geldi.

Doğu Türkistan'da, Uygur Türklerine yönelik devam eden zulme sessiz kalmamak için mazlum kardeşlerine fiili bir dua için bir araya geldiklerini kaydeden vatandaşlar Sabah namazının kılınması ardından İl Müftü Yardımcısı Ali Ünel'in yaptığı duanın ardından sessizce dağıldılar.

islam ülkeleri sessiz kalmamalı

Fiili duada Doğu Türkistan'da, Uygur'daki müslümanlara yönelik devam eden zulme sesiz kalınmaması gerektiğini savunan Mahmut Yiğit, "Çin'in Uygurlu Müslüman kardeşlerimize uyguladığı sistemli zulme Müslüman dünyasının sessiz kalmasına anlam veremiyorum. Müslüman, müslüman kardeşinin yanında durmalı,  Çin’e karşı ekonomik, siyasi, kültürel ve askeri ambargolar uygulanmaya konmalı. Bu sessizlik nereye kadar?" diye sordu

Bilindiği gibi bir bir kaç gün önce üzerletine kapı kilitlenen ve tecrit edilen uygurların yaşadığı bir binada çıkan yangında kaçamadıklarından çoluk çocuk sayısı belli olmayan onlarca insan yanarak cam vermişti. Tam bir açık hava hapishanesine dönülen Uygur bölgesinde Çin devleti sağlıklı bilgi alınmasını engel oluyor. İslamiyete mensubiyetleri yüzünden Uygurlar yıllardır anne babalar toplama kamplarında çocular ise bilinmeyen yerlerde kimsesiz sahipsiz bir şekilde her türlü insani haklardan yoksun tecrit zulüm ve asimilasyon altında yaşıyorlar.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz