Valilikten Nusaybin açıklaması
Nusaybin'de 4 mahallede sona eren sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak Mardin Valiliği bir basın açıklaması yaptı.
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği süre zarfında polis ve jandarma güvenlik kuvvetleri tarafından koordineli bir şekilde yapılan faaliyetler sonucunda; açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bir bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildi, 8 barikat ve hendek kapatıldı, 1 adet perde branda kaldırıldı. Yapılan faaliyetler esnasında BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik; 12 roketatarlı saldırı, 9 silahlı saldırı, 2 adet el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledi. Ayrıca 2 adet tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiş, BTÖ mensuplarınca tuzaklanmış 1 bomba kontrolsüz olarak infilak etmiştir. BTÖ mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sırasında elektrik iletim hatları ve su transfer hattı borularında ağır hasarlar meydana gelmiştir. Oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalar titizlikle ve hızlı şekilde devam etmektedir."
Bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla BTÖ mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edildiği vurgulanan açıklamada ayrıca, "Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri sabır ve ihbarlar ile sair şekillerde kolluk kuvvetlerimize verdikleri destekler için bir kez daha teşekkür ediyoruz."ifadelerine yer verildi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum