tatlidede

Vergisiz telefonlarda öğrencilerde hayal kırıklığı

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, sosyal medya hesabından öğrencilere vergisiz olarak satılacak telefon modellerini paylaştı.
  • 25.08.2023 16:18
Vergisiz telefonlarda öğrencilerde hayal kırıklığı

Son dönemde TL’nin döviz karşısında erimesiyle özellikle akıllı telefon fiyatları ciddi ölçüde yükselmeye devam ediyor . Üstüne eklenen fahiş vergilerle de Türkiye’de telefon almak zorlaştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesi öğrencilere özel vergisiz telefon satılacağını açıkladı. Ardından vergisiz telefonla ile ilgili net bir bilgiyle beraber Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklmada net bir bilgi içermemekteydi. Şimşek, "Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar için çalışma sürüyor" ifadelerini de  kullandı. Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar başvuru şartları Kabine Toplantısı’nda da bir kez daha gündeme geldi.

Yandaş Gazeteci Cem Küçük de “kesin olmamakla birlikte” diyerek sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden telefon modellerini paylaştı.

 

Küçük’ün açıkladığı telefon modelleri ise şöyle:

Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022

OPPO: A15, Reno 5 Lite

Vivo: Y11s, Y21s, Y53s

Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy

TCL: 20 SE, 20 E, L7

Realme: C21, C21Y, C25

Omix: X300, X500

Tecno Mobile: Camon 16

General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro

Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

Reeder: S19 Max Pro S

OMIX: X5

 Öğrencilere yönelik vergisiz telefon uygulamsı öğrencileri çok  sevindirmişti fakat   yurtdışında bilinen Apple markasının faiş fiyatla ödenen vergiler bu sisteme dahil olmayacağı için öğrencilere hayal kırıklığı yaşattı..

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz