tatlidede

Son Dakika!!! Whatsapp Geri Adım Attı. Whatsapp'tan Gizlilik Sözleşmesi Açıklaması.

Yeni güncellemeyi yüklemeleri için kullanıcılarına 15 Mayıs'a kadar zaman tanıyan Whatsapp ne karar verdi? Whatsapp geri adım attı mı?
  • 21.05.2021 13:05
Son Dakika!!! Whatsapp Geri Adım Attı. Whatsapp'tan Gizlilik Sözleşmesi Açıklaması.

Facebook tarafından satın alınan Whatsapp uygulamasının gizlilik sözleşmesi için verdiği sürenin sonuna gelindi.

Whatsapp'ın Facebook ile yapmış olduğu anlaşma sonrası verilerinin üçüncü kişilerle paylaşılması, işletme hesaplarına daha fazla veri sağlanması gibi konuların gündeme gelmesiyle bir çok kullanıcı tarafından kabul edilmeyen sözleşme sonrası ne olacağı merak konusuydu.

Whatsapp'ın bu kararı üzerine bir çok kullanıcı Telegram, Signal ve diğer alternatif mecralara da abone olmaya başladı.

REKABET KURUMU’NA İLETİLDİ

Bu gelişmeler üzerine, Rekabet Kurulu, Facebook’un Türkiye’de WhatsApp kullanıcılarının verilerini başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşullar ile ilgili olarak soruşturma başlattığını, soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbir kararı verdiğini açıklamıştı.

Rekabet Kurumu, soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde şirketten konu ile ilgili bilgi talep etti. Beklenilen o bilgi ve belgeler kuruma ulaştı. Rekabet Kurumu’ndan alınan bilgiye göre WhatsApp, kullanıcılara zorunlu hale getirdiği gizlilik sözleşmesinde Türkiye yönünden geri adım attı.

WHATSAPP GERİ ADIM ATTI!

Bu kapsamda, sözleşmenin Türkiye’yi kapsamayacağını öğrenildi. Karar kapsamında WhatsApp, gizlilik sözleşmesini içeren bildirimleri kullanıcılara göndermeyeceğini ve güncellemenin Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini bildirdi.

WhatsApp, veri paylaşımını içeren güncellemenin onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini Rekabet Kurumu'na bildirdi.

Editör: Elif Güneş

Yorum Yaz