matesis
dedas

Yine sınav, yine mağduriyet!

AÖF Yaz Okulu sınav yerlerinin Artuklu Üniversitesi'nde yapılması nedeniyle Diyarbakır Yolu'nda trafiğin tıkanması nedeniyle birçok öğrenci mağduriyet yaşayarak sınava giremedi.
  • 19.08.2023 16:52
Yine sınav, yine mağduriyet!

Türkiye genelinde 19 Ağustos Cumartesi Günü yapılan Yaz Dönemi Sınavı olan Açıköğretim Fakültesi (AÖF), sınav yerlerinin sadece Artuklu Üniversitesi Kampüsü'nde yapılması Diyarbakır Yolu'nda araç yoğunluğu ve tıkanmayı da beraberinde getirdi. 

Türkiye genelinde yaklaşık bir milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen AÖF sınavlarının Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştiriliyor olması sınav mağduriyetlerini de beraberinde getirmeye devam ediyor. Üniversiteye çıkan tek yol olan Diyarbakır yolu güzergahı yoğun araç kuyruğu nedeniyle adeta kitlenirken, güzergah üzerinde herhangi bir tedbirin alınmaması mağduriyetlere vesile oldu. Aşırı sıcak havada araçlarının içinde ilerlemek için bekleyen çoğu öğrenci sınav saatinde sınav merkezine ulaşamayarak mağduriyet yaşadı. 

Normal zamanda 5 dakikada aşılan yolu 45 dakikada ancak geçebilen bazı öğrenciler kendilerini şanslı olarak adderken, sınava giremeyen öğrencilerin üzüntüleri ise tepkilere neden oldu. Çoğu öğrenci, sınav yerine ulaşmak için kuyrukta bekleyen araçlardan inerek, sınav yerine koşmak zorunda kaldı.

Öğrenciler, sınavların üniversite yerleşkesinde yapılmasındaki ısrarın altında yatan sebebi anlayamadıklarını kaydederek, Yaz tatili ve okulların hemen hepsi boşken, sınavı farklı merkezlere dağıtmak yerine illaki üniversitede sınav yapılmadaki ısrarı anlayamıyoruz diyerek dert yandılar. 

Yapılan her sınavı aynı güzergah üzerinde yaşanan yoğunlukltan kaynaklı sıkıntılarla aştıklarını kaydeden Mustafa M. adlı bir öğrenci, "Bu nasıl bir işleyiştir anlayamıyoruz. Vali bey yeni gelmiş, buradaki sorunu henüz bilmeyebilir. İl Emniyet Müdürü görevine hafta içinde başladı, sorundan haberdar değildir belki. Ancak böylesi sınav günlerinde ekstra tedbir alması gereken emniyet müdür yardımcıları, ya da şube müdürlerinin aklına sınav takvimi ve oluşacak yoğunluk hiç mi gelmez?  Bir yönetici geçtiğinde kavşaklara trafik polisi ekibi dikilip, trafiğin rahat akışını sağlayabiliyorlar ancak vatandaş için bu tedbir neden alınmaz. Sonuçta sınırlı bir zaman dilimi söz konusudur. Yazık, onca öğrenci sınav saatinde, sınav merkezine ulaşamayarak mağdur olmuş oldu. Bunca emeğe yazık değil mi, bunları ne olur yazın."dedi.

Güneşin altında aracındaki yakınını sınav yerine ulaştırmak üzere bekleyen araç sürücüsü Salih Demir ise; "Bu çok kötü bir durum.  Neden önlem alınmıyor anlayamıyoruz. Aynı güzergahta bir anda binlerce araç aynı noktaya ulaşmaya çalışıyor ve maalesef alternatif yol da yok. Trafikte bekleyen ambulans dahi var. Her sınavda aynı sorun yaşanıyor. Sınavların illaki kampüste yapılması gerekiyor diye bir şart var mı?" diye sordu.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Gökhan GÖK
20.08.2023 / 08:22

Merhabalar <br>Söz konusu haberinizde sınavla ilgili gerekli bilgiye sahip olmadığınız aşikar ''....19 Ağustos Cumartesi Günü yapılan Yaz Dönemi Sınavı olan Açıköğretim Fakültesi (AÖF), sınav yerlerinin sadece Artuklu Üniversitesi Kampüsü'nde yapılması Diyarbakır Yolu'nda araç yoğunluğu ve tıkanmayı da beraberinde getirdi....'' Haberinizde belirtiğiniz gibi sınav kampüs yerleşkesinde tek yapılmadı milli eğitime bağlı okullarda da sınav yapıldı konuya vakıf değilsiniz insanlara yanlış bilgi vermeyin kampüs yerleşkesinde bulunan merkezi dersliklerde klima olduğundan ilgili sınavlarda kampüs alanında sınav yapılması hali hazırda bu kavurucu sıcaklarda ne kadar elzem bir gereksinim iken sizin dile getirdiğiniz haberlerde konuyu farklı bir yere çekilmiş buna bağlı olarak ilgili haberinzde düzetme yapmanız gerekiyor.<br>İyi çalışmlar

Image
Hüseyin ATAÇ
19.08.2023 / 18:14

Bu durum daha önce de defalarca yaşandı. Hangi neden sınavların sadece kampüste yapılmasını gerektiriyor? Biri izah edebilir mi? Bir neden yoksa bu akılsızca bir davranıştır. Haberde belirtildiği gibi sınavlara giren öğrencilerin bir kısmı neden diğer okullara dağıtılmıyor? Bu durumu haberleştiren Mardinlife de teşekkür ederim.

Yorum Yaz