kaderimin oyunu Nedret kim? Ülkü Duru kimdir, nerelidir? Kaç yaşında? Ülkü Duru eşi kim?

Oyuncu Ülkü Duru hayatı merak ediliyor. Peki Ülkü Duru kim nereli, yaşı kaç, evli mi eşi kim? İşte Ülkü Duru hakkında merak edilenler...

BİYOGRAFİ

Ülkü Duru Kimdir?

Sainte-Pulchérie Kız Ortaokulu ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunudur. Beş yaşındayken, Belediye Konservatuvarı Bale Bölümüne başladı. Sonrasında, okuluna devam etmekteyken konservatuvarın tiyatro bölümünü bitirdi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. 1998 yılında sert bir öğretmeni oynadığı Miss Margarida Yöntemi oyunu sırasında bir seyircinin kendisine tokat atması, çeşitli tartışmalara yol açtı. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Yangın Duası, Kır ve Vahşet Tanrısı oyunlarında oynadı.

Son olarak, Yangın Duası oyununun da yazarı ve oyuncusu olan Berkun Oya'nın yönettiği İyi Seneler - Londra filminde, Zuhal Olcay'la başrolleri paylaştı. Filmin ilk kez 26. İstanbul Film Festivali'nde gösterilmesi planlanmıştı ancak bazı teknik sorunlar nedeniyle gösterim iptal edildi.

Oyuncu İştar Gökseven'le evlidir. Yazar Orhan Duru'nun kardeşidir.

Bir dönem, yakın arkadaşı Derya Alabora ile Cafe Nisvan adında bir yer işletti. Buranın kapanmasından sonra ise Baykuş Cafe Barı açtı.[6] Bunun dışında, beş ortağıyla birlikte açtığı spor salonları vardır.

Rol aldığı oyunlar

  • Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş : Hanoch Levin - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2014
  • Bay Hiç : Sabahattin Kudret Aksal - Kim Kime Dum Duma Kumpanya - 2010
  • Vahşet Tanrısı : Yasmina Reza - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2009
  • Yangın Duası : Berkun Oya - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2004
  • Kır : Martin Crimp - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
  • Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1999
  • Miss Margarida Yöntemi : Roberto Athayde - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1997
  • Sekiz Kadın : Robert Thomas - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1996
  • Savaş Yorgunu Kadınlar : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
  • Oresteia : Aiskhylos - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
  • Batı Yakasının Hikayesi : İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989
  • Önemli Adam : Sabahattin Kudret Aksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
  • Ah Şu Gençler : Turgut Özakman - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
  • Sevgili Doktor : Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
  • Lysistrata : Aristophanes - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
  • Limon : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983
  • Hayaletler Sonatı : August Strindberg - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1982
  • Deli Dumrul : Güngör Dilmen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
  • Mavi Kuş : Maurice Maeterlinck - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1971

Filmografi

  • Sinderella Kül Kedisi - 1971
  • Salak Milyoner - 1974
  • Gölge Oyunu - 1992
  • C Blok - 1993
  • Yer Çekimli Aşklar - 1995
  • Eşkıya - 1996
  • Yazı Tura - 2003
  • İyi Seneler Londra - 2007
  • Yabancı - 2012
  • Pek Yakında - 2014
  • Hayalet Dayı - 2015
  • Olanlar Oldu - 2017
  • Dört Köşeli Üçgen - 2017
  • Yol Arkadaşım 2 - 2018
  • Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? - 2021

Televizyon

  • Samanyolu - 1989
  • Gülen Ayva Ağlayan Nar - 1992
  • Kaygısızlar - 1994
  • Aliye - 2004
  • Karamel - 2008
  • Sınıf - 2008
  • Bizim Çocuklar - 2010
  • Mükemmel Çift - 2010
  • Son - 2012
  • Şubat - 2012
  • Seni Kimler Aldı - 2017
  • Kızlarım İçin - 2017
  • Kaderimin Oyunu - 2021

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle