Kitap Künyesi

Yazar: Maxime Chattam

Çevirmen: Birnur Arıerçetin Gökçe

Orijinal Adı: Autre Monde: L' Alliance Des Trois

Yayın Evi: Dex Yayınevi

İSBN: 9786050911190

Sayfa Sayısı: 368

--reklam--

Başka Bir Dünya Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Büyük Fırtına'nın gelişiyle bütün Manhattan karanlığa gömülmüştü, her yerde kaos vardı. Garip bir mavi akım kendine kurban ararcasına binaların arasında dolaşıyor ve ardında bir duman bırakıyordu. Matt ve Tobias uyandıklarında şehir artık

eskisinden çok farklıydı, aileleri de. Yaşadıkları korkuyu üzerlerinden hemen atmalı ve harekete geçmeliydiler. Çünkü neler

olduğunu öğrenmeli ve… Başka bir dünyada hayatta kalmayı başarmalıydılar.

Tüm dünyada büyük bir okuyucu kitlesine sahip usta yazar Maxime Chattam yepyeni bir seriyle yine korkutuyor.

--reklam--

Başka Bir Dünya Alıntıları - Sözleri

  • Güçlü olanın hüzünlü yasası hayatta kalmak için öldürmekti.
  • Birbirinizi koklayın çocuklar. Unutmayın... Hayat ın... Ötesinde... Sorunlar değil... Sadece çözümlere... Vardır.

--reklam--

Başka Bir Dünya İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Meşhur polisiye roman yazarından mükemmel bir fantastik kurgu romanı. Matt hayal gücü yüksek bir çocuktur ve babası annesi ile boşanmadan önce ona Aragorn'un kılıcını hediye eder. Ancak bir gün dünyayı bir fırtına sarar ve neredeyse bütün yetişkinler ölür. Çocuklar sağ kalmıştır. Matt arkadaşı Tobias ile birlikte mutant yaratıklardan kaçmaya başlar. Bu arada bir çatışmada komaya girer ve uyandığında Ambre ile tanışır. Burada Pan adını verdikleri sağlıklı çocuklar bir yaşama alanı oluşturmuştur. Ancak bir yaratık Matt'i ısrarla istemektedir ve değişim geçiren yetişkinleri üzerine salar. Ancak bu doğa olayı yüzünden çocuklarda bazı özellikler gelişim göstermektedir ve savaş çetin geçecektir. Matt, kendisini yaratık dışında Kraliçe'nin de aradığını öğrenir ve onu bulmak için yola çıkacaktır. Soluksuz okunan bir roman. (Serdar Poirot)

Özellikle okumaya meraklı olmayan gençlerin başlamasını sağlayacak, tam onlara göre çılgın bir macera. 13-14 yaşlarındaki kahramanları, o yaşların özelliklerini barındıran gerçekçi karakterler. Chattam'ın polisiyelerine alışkın olanları tamamen farklı bir tür bekliyor. Bu hikayedeki yetişkinler mutanta dönüşmüş, çocuklar hayatta kalabilmek için başlarının çaresine bakmak zorundalar. Serinin ilk kitabı olduğunu da söyleyelim. (arzu amaç)

okudğum en iyi kitaplardn biri karketerler çok iyi sürükleyici türkiyede tüm seri şuan yok ama inş gelir (Erdi Yunus GÜL)

--reklam--

Başka Bir Dünya PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Maxime Chattam - Başka Bir Dünya kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Başka Bir Dünya PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Maxime Chattam Kimdir?

Maxime Chattam (d. 19 Şubat 1976, Fransa) Fransız roman yazarı. Fransa'nın Herblay kentinde doğdu. Çocukluğunu Amerika Birleşik Devletleri'nde geçirdi, 1987 yılında geri geldiğinde ilk romanının fikirleri kafasında oluşmuştu. Gençlik döneminde bir aktör olmak istediği için komedi dersleri aldı. Polisiye ile ilgilendiği dönemde bir yıl kriminoloji dersleri gördü. İlk romanı Kötü Ruhu 2002 yılında yayımladı. 2003 yılında bir önceki romanın hikâyesi ve kişilerinden oluşan yeni kitabını yayınladı. Her iki kitabı da Türkiye'de yayımlandı.

Lise yıllarında tiyatro dersleri almaya başladı. Üniversite yılları küçük rollerle geçti, ancak bu arada öykü ve roman denemeleri yazmaya başlamıştı. Daha sonra polisiye tutkusunu gerçekleştirmek için bir yıl kriminoloji eğitimi aldı. Adlî tıp, suçlu psikolojisi ve kriminal polislik konularında da kendini geliştirdi. Ve ilk romanı “L’ame du Mal” (Kötü Ruh) 2002 yılında yayımlandı. Onu aynı kahramanın hikâyelerini anlatan iki roman izledi: “In Tenebris / Karanlığın Soluğu” (2003) ve “Malefices / Kara Büyü” (2004). Yazarın Türkiye'de Doğan Kitap tarafından çıkarılan öteki yapıtları şunlardır: "Le sang du temps / Zamanın Kanı" (Mart 2008), "Les Arcanes du Chaos / Kaosun Sırları" (Temmuz 2008), Le theorie Gaia / Gaia Teorisi" (Ağustos 2009.)

--reklam--

Maxime Chattam Kitapları - Eserleri

  • Kötü Ruh
  • Kara Büyü
  • Karanlığın Soluğu
  • Zamanın Kanı
  • Kaosun Sırları
  • Gaia Teorisi
  • Leş
  • Zamanın Efendisi
  • Başka Bir Dünya
  • Tarikat
  • Başka Bir Dünya - Kraliçe
  • Autre-Monde: Ambre

--reklam--

Maxime Chattam Alıntıları - Sözleri

  • Sen kendine yardım etmezsen, kimse gelip kapını çalmaz, hayat filmlerdeki gibi değil, her şey mutlu sonla bitmez! (Kötü Ruh)
  • "Abraham Lincoln 1846 yılında kongreye seçildi. John F. Kennedy ise 1946 yılında kongre üyesi oldu. Abraham Lincoln 1860 yılında ABD Başkanı oldu.John F. Kennedy 1960 yılında ABD Başkanı seçildi. Lincoln ve Kennedy isimlerinin ikisi de 7 harften oluşuyor. İkisi de Beyaz Saray'da yaşarken birer evlatlarını kaybettiler. İki başkan da bir cuma günü suikasta kurban gitti. İki başkan da kafasından vurularak öldü. Lincoln Ford Tiyatrosu'nda,Kennedy Ford tarafından üretilen bir Lincoln marka otomobilde öldürülmüş. Lincoln'ün sekreterinin adı Kennedy'ydi. Kennedy'nin sekreterinin adı ise Lincoln'dü. İkisi de birer güneyli tarafından vuruldular. İkisinin ölümünden sonra da yerlerine bir güneyli başkan atandı. Her ikisinden sonra başkan atanan kişinin adı Johnson'du. Lincoln'den sonra başkan olan Andrew Johnson 1808 doğumluydu. Kennedy'den sonra başkan olan Lyndon Johnson 1908 tarihinde doğmuştu. Lincoln'ü vuran John Wilkes Booth 1839 yılında doğmuştu. Kennedy'yi vuran Lee Harvey Oswald ise 1939 yılnda dünyaya gelmişti. Her iki katilin de üç isimden oluşan adı vardı. Her ikisinin isminde de toplam 15 harf var. Suikasttan sonra Booth, tiyatro salonundan kaçmış ve bir depoda yakalanmıştı. Oswald ise depodan kaçmış ve bir sinema salonunda yakalanmıştı. Hem Booth hem de Oswald mahkemelerinden önce konuşamadan vuruldular. Vurulmadan bir hafta önce Lincoln'ün Maryland'de Monroe Kasabası'nın içinde olduğu tespit edildi. Kennedy'nin ise vurulmadan bir hafta önce Marilyn Monroe'nun içinde olduğu kesin olarak tespit edildi. (Kaosun Sırları)
  • "Benim hayalimdeki aşk huzurluydu, doğallık içindeydi. Beni bekleyen aşk ise savaşkan ve kültürel." (Kaosun Sırları)
  • "Ne olursa olsun her şeyin bir zamanı var." (Kaosun Sırları)
  • seri katil dediklerimiz tam olarak şöyle tarif edilebilir: Diğer her şeyin önünde gelen zevklerini saplantı edinmiş kişi. (Gaia Teorisi)
  • "Yaşam, insanı tüketen bir rezillik, öyle değil mi?" (Kara Büyü)
  • Uzaklarda, müezzinler ezan okumaya başladı. Ve saatler saatleri kovaladı. (Zamanın Kanı)
  • Saldırgan, ama ilahi güzelliğe sahip bir sahipsizlik. (Zamanın Kanı)
  • Ölümün insanı en beklemediği anda vurmaktan hoşlanmak gibi bir huyu vardır... (Kötü Ruh)
  • Düşünceler, eylem değildir (Kara Büyü)
  • Bu öykü böyle bitiyor. (Zamanın Kanı)
  • İşlemiş olduğu cinayetin her anının görüntüsü, duygularının her birinin üstüne gelip yapışıyordu. Çamurun tadını dudaklarında taşımaktaydı. Kanın kokusu burnunda. Ve o adamın dehşet içindeki yüzü odanın her tarafına yansıyordu. İşlediği günahın her aşaması, vicdanında bir yapboz gibi, parçalar halinde bir araya geliyordu. (Kaosun Sırları)
  • Uyku belki de insanın sahip olduğu tek huzur sığınağı, diye düşündü... (Kötü Ruh)
  • "Ölmeyi çok istersen, ruhunu yakman gerekir!" (Zamanın Efendisi)
  • Fiziksel olarak değil , duygusal olarak da değil , yalnızca onun varlığı ve kendi acılarının yokluğuydu söz konusu olan.Bunlar onun kendisine benzemesini sağlayan şeylerdi. (Kara Büyü)
  • "Edebiyat bir lüks, kurguysa ihtiyaçtır." (Karanlığın Soluğu)
  • "İnsanların işte bu halini seviyorum!" diye düşündü. "Sadece burunlarının dibini görürlerken. Yürüdüğünüz zemine bakmaya devam edin. Çok daha yukarılardaki pisliği biz temizleriz." (Gaia Teorisi)
  • Dünya her kafadan ayrı bir sesin çıktığı bir yer haline gelmişti... (Kara Büyü)
  • Şeytanın bile aklına gelmeyecek baş döndürücü bir ticaretin –yaşamlarımızın değiş tokuşu– yapılacağı, bilinmeyen bir yere hareket işareti bekliyoruz. Kendi hayatımızı kurtarmak uğruna başkalarının hayatlarını yok etmek için. Bir özgürlük anlayışını hâkim kılmak için. Biz lanetlenmişiz sevgilim. Kendimize yaptığımız kötülük o kadar büyük ki, kendi kendime hep bu lanetin gelecek kuşaklarda ortaya çıkıp çıkmayacağını soruyorum. Geçen pazar günü, köydeki kantine yiyecek içecek götürme işine nezaret ederken iki çocuğa rastladım. Onları gördüğümde utandım. Kendimizden utandım. Onlara bellettiğimiz tarihten. Tüm bu medeniyet, tüm bu ilerleme, verilen sözler, sorunlarımızı katliamlarla çözmek için miydi? Adamlarımızdan birçoğunun savaşa girme nedenimizin farkında bile olmadıklarını biliyor musun? Karşı tarafta da durumun aynı olduğundan eminim. (Leş)
  • Gerçek kusursuzca kurgulanmaz, planlanmaz; gerçek yanlışlarla, boşluklarla dolu, sonunda hepsinin cevabı verilmeyen soru işaretleriyle dolu bir anlatıdır. (Zamanın Kanı)