Kitap Künyesi
Yazar: Durali Yılmaz
Yayın Evi: Beka Yayınları
İSBN: 6054041640
Sayfa Sayısı: 295
--reklam--
Çilekeş Müslümanlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Kıyamete kadar gelecek tüm insanlığa örnek olarak seçilen ve Allah’ın kendilerinden razı olduğunu belirttiği bu nesle iyi bakalım...rnResul’ün dizi dibinde büyüyen, her coğrafyadan seçilmiş, ümmet şuuruyla yetişmiş, ırklarüstü bu topluma..rnİşte Asrı-ı Saadet adıyla insanlık tarihe altın sayfalarla yazılmış bir dönemin mimarları..
--reklam--
Çilekeş Müslümanlar Alıntıları - Sözleri
- Rasûl'ün bakışı ne demekti; onun baktığı, sevgiyle baktığı bir insan, dünyanın en mutlu insanı olmaz mıydı?
- Ölüm yokluk değil,bir uyanıştır gerçek hayata uyanış,ebediyete uyanış..
- AĞLIYORDU SUHEYB-İ RUMÎ, GÖZYAŞLARI İSLAM DÜNYASINI SARMAKTA OLAN FİTNEYİ SÖNDÜRMEK İSTERCESİNE FIRAT VE DİCLE MİSALİ ÇAĞILDIYORDU.
- Dostun attığı bir gülün bazen insanı, düşmanın attığı mızrak tan daha çok yaraladığını işte şimdi fark etmişti Bilal.
- Ebu aziz, MUS'AB'A baktı yalvaran gözlerle: "Kardeşim, bana bunu mu yapacaktın?" Dedi. MUS'AB, acıyarak baktı Ebu aziz'e ve şöyle dedi: "O, bana senden daha yakındır; çünkü o, benim din kardesimdir."
- "EY ALLAH'IN RESULÜ! BİZİM İÇİN BUGÜN MÜ DAHA HAYIRLIDIR, YOKSA O GÜN MÜ??" "BUGÜN SİZİN İÇİN DAHA HAYIRLIDIR. EĞER DÜNYA MALI HAKKINDA BENİM BİLDİKLERİMİ BİLSEYDİNİZ, ONU İSTEMEKTEN VAZGEÇERDİNİZ."
- “Ey iman edenler! Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani (düşman) ordular üzerinize gelmişti de biz onların üzerine bir rüzgâr ve göremediniz ordular göndermiştik…’’ (Ahzab, 9)
- Dostumun yani Allah Resul’ünün bana vasiyeti bu değildir. O, bana, dünyadaki eşyamın ancak bir yolcunun eşyası kadar olmasını tavsiye etmişti. -Selman-ı Farisi
- Her şey Allah'ın takdirinde değil mi? Onun iradesi dışında bir şey olmayacağına göre, aslolan ancak ve ancak onun rızasını gözetmektir. Onun rızasını kazandıktan sonra, insanların öfkesinin ve zulmünün ne önemi olabilir ki? Şimdi o, Allah'tan kendisine ulaşanı okuyor ve diyor ki: "De ki, ey kafirler, ben sizin taptıklarınıza tapmam..."
--reklam--
Çilekeş Müslümanlar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Çilekeş Müslümanlar: Kitap Efendimiz(sav) zamanındaki sahabilerin çektiği sıkıntıları kronolojik bir şekilde vermektedir. Her bir sahabenin islamdan önceki hayatlarından başlayarak hayatları anlatılmıştır. Yazar, sahabilerin İslamiyeti kabullerini, bu uğurda çektikleri sıkıntıları, verdikleri mücadeleleri ve şehadetlerini sahabelerin kendi dillinden okuyucuya aktarmaktadır. Sahabilerin gerek imanları gerek Efendimiz(sav) e olan bağlılıkları gerçekten çok güzel bir şekilde okuyucuya aktarılmıştır. (Cipsofilya)
ÖVDÜM MÜ? GÖMDÜM MÜ?: Kitap anlatım açısından insanı boğuyor. Ama ilahiyat okuyorsanız,sadece bilgi amaçlı okuyacaksanız evet. Tavsiye edilebilecek bir kitap. Ama ben macera istiyorum diyenlerdenseniz"havada bulut, sen macerayı unut"kusura bakmayında öyle yani. Benim bu kitabı okumamın sebebi, hocamın bu kitapdan sınav yapacak olması. Kısacası kitap sadece bilgiye dayalı,başka bişey aramayın. (bilgiye dayalı olsa bile insan birazcık güzel anlatmaya çalışır değil mi? Bilgiye dayalı bir çok kitap okudum. Ve çok çok iyi anlatnayı bilenlerde gördüm.) ÖVDÜM MÜ? GÖMDÜM MÜ? BELLİ OLMASADA NE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIMI ANLADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM (YUSRA AÇAR)
Adından belli olduğu üzere, ağlamalı bir kitap paylaşıyorum sizlerle bugün. Ashab-ı kiram'ın mübarek 5 zatını ön plana almış yazar eserinde. Şehidlik mertebesine ilk ulaşan mübarek Sümeyye-Yasir çiftinin oğlu Ammar, siyahî bir köleyken İslam'la şereflenen,eziyet gördükçe derecesi göklere çıkan,okuduğu ezanlarla arşı titreten Bilal-i Habeşi, her inen ayeti ezberleyip Müslümanlara aşkla,şevkle öğreten Habbab,yine Kur'an aşkıyla yanıp tutuşan, Ammar'ın yoldaşı Süheyb-i Rumi,uzaklardan,taa İran'dan, Allah'ın son peygamberinin getirdiği dinin kafasındaki tüm soruları cevaplayacağını hisseden ve Rasulullah aleyhisselam'ı bulana kadar yolundan dönmeyen Selman-ı Farisi anlatılıyor ağırlıklı olarak. Yazar neden özellikle bu 5 zatın -radıyallahu anhüm cemian- üzerinde durduğunu şöyle ifade ediyor; "Bu kitapta anlatılan zatlar, İslâm tarihlerinde köle olarak vasıflandırılırlar. Konumları itibariyle böyledirler ama mensup oldukları soylar itibariyle farklıdırlar. Öte yandan her birinin ayrı bir milletten olması da çok dikkat çekicidir. Zaten beni, bu çalışmaya yönelten esas unsur da bu olmuştur. İslam'ın ilk şehidi olan Sümeyye Türkistan'dan gelmiştir. Onun kocası ve yine onunla birlikte şehit olan Yasir, Yemen'den gelmiştir. Oğulları Ammar, bu itibarla baba tarafından Yemenli, ana tarafından Türkistanlıdır. Süheyb-i Rumi, adı üstünde Rum diyarından yani bugün Anadolu dediğimiz bölgeden gelmiştir. Bilal-i Habeşi yine adı üstünde Habeşistan'dan gelmiştir. Selman-ı Farisi ise İran'dan gelmiştir. Allah Rasûlü bunların hepsini de ehlibeytten saymıştır. Bunlarla konuşurken de, en sıkıntılı günlerde bile Yemen'den İran'a, Diyar-ı Rum'a, Turan'a..uzanan bir büyük İslâm Devleti'nden söz etmiştir. Bunlar Allah Rasûlü'nün çevresinde henüz üç beş kişi iken bile bu büyük ideale yürekten inanmışlardır. Bu inançladır ki, bütün Mekke müşriklerinin akla hayale gelmedik işkencelerini sabırla göğüslemişlerdir. Sonuçta da gerçekten insanlık tarihinde bir kere daha tekrarlanması mümkün olmayan bir olay gerçekleşmiş ve bunlar Allah Rasûlü'nün müjdelediği bu büyük devleti görmüşlerdir" Ümmet bilincini aşılayan bir kitap kesinlikle.Rabbim bizleri bu bilince sahip kullarından eylesin (Hande Yılmaz)
--reklam--
Çilekeş Müslümanlar PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Durali Yılmaz - Çilekeş Müslümanlar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Çilekeş Müslümanlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Durali Yılmaz Kimdir?
1948 yılında Acıpayamda Köke Köyünde doğdu. İlköğrenimini burada yaptıktan sonra orta ve lise öğrenimini Burdurda, yükseköğrenimi İstanbulda tamamladı. Yeni Türk Edebiyatı sahasında doktora yaptı. Aynı sahada doçent, 1993te profesör oldu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde doçent olarak göreve başlayan Yılmaz, burada Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanlığı yaptı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde de Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Harp Akademilerinde basın ve halkla ilişkiler dersleri verdi. Halkla İlişkiler, Gazetecilik ve Radyo-TV Anabilim Dallarında yüksek lisans ve doktora tezleri yönetti. 1995 yılında Muğla Üniversitesine gelerek buradaki Fen-Edebiyat Fakültesinin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün kuruluşunu tamamladı. Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevinden sonra 1999 yılında emekliye ayrıldı. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır.rnrn1965 yılında henüz ortaokul öğrencisiyken Burdurun Sesi aldı mahalli gazetede ilk kez yayınladığı çalışmalarını daha sonra Diriliş, Hisar, Hareket, Büyük Doğu gibi dergilerde sürdürdü. Gazetelerde sanat sayfaları düzenledi ve köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Millî Kültür Vakfı, KASD, DEN-BİR ödüllerini alan Yılmazın eserleri hakkında yerli ve yabancı basında çok sayıda değerlendirme yazıları yayınlanmıştır.
--reklam--
Durali Yılmaz Kitapları - Eserleri
- Çilekeş Müslümanlar
- Şeyh Bedrettin
- Ayasofya Dile Geldi
- Ölmeden Ölenler
- Fetva Yokuşu
- Hacı Bektaş Veli
- Roman Kavramı ve Türk Romanının Doğuşu
- Donuklar
- Söylenmeyen
- Ahmet Yesevi
- Gerçek Örneğimiz Efendimiz
- Roman Sanatı ve Toplum
- Tutunma
- Hacı Bektaş Güvercin Anadolu İsyanda Çerağ Uyanacak Mı?
- Yesevi Irmakları
- Kutup Yıldızları
- Ankara'da Ölüm
- Dansedebilmek
--reklam--
Durali Yılmaz Alıntıları - Sözleri
- Ne var ki mücahitlerin sayısı çok azdı, karşı tarafınki ise 200 bini aşkındı. 3000 kişilik ordu, 200 000 kişilik orduyla savaşacaktı... Neredeyse yüz katı... (Ölmeden Ölenler)
- “... namaz bir çizgiydi mekânla mekânsızlık arasında, zamanla zamansızlık arasında; bu âlemle ulvi âlem arasında, bu hayatla o hayat arasında. “Namaz, müminin miracıdır,” buyurmuştu Resul.” (Ahmet Yesevi)
- Onlar ki ÖLMEDEN önce ÖLMENİN sırrına ermişlerdi. (Ölmeden Ölenler)
- “Kişioğlu için en kutsal yiyecek kendi kazandır, kendi el emeğidir. “Veren el, alan elden üstündür,” buyurulmuştur.” (Ahmet Yesevi)
- Mumu izleyip çırak girdim pervaneye Kor ateş olup kavrulup yanıp söndüm işte (Yesevi Irmakları)
- Altı mumla içim aydınlandı Ya bin meşaleyle gönül nice olur... (Şeyh Bedrettin)
- “Kalem ve kelâm olmaksızın kılıçla huzuru sağlamaya çalışmak demek, zulmü öne çıkarmak demektir.” (Ahmet Yesevi)
- Hıdırellez bir türküdür kopuzun telinde, bir hayattır baharın yeşilliğinde... (Hacı Bektaş Veli)
- Yüce Resûl buyurmuştur: “Kendisi için istemediğini, kardeşi için isteyen veya kendisi için istediğini kardeşi için istemeyen bizden değildir.” (Ahmet Yesevi)
- Kafamda acıtan ve ağrıtan düşünceler. (Donuklar)
- Allah'ı daima zikret. Çünkü Allah'ı anman, umduğuna ermekte sana yardımcı olur. (Ölmeden Ölenler)
- Toprağın bu kadar cesaret ve umut verici olduğunu ilk kez farkediyorum. (Donuklar)
- "Madem ki," dedi Cengiz Han, "güneş bir tane, ışık bir tane, dünya bir tane: Millet de bir tane olmalıdır. Millet bir tane olunca da Han bir tane gerektir. Yerde ben olduğuma göre, gökte oturan tanrı da bir tane gerektir." (Yesevi Irmakları)
- Bu ölümler, yarınları aydınlatacak güneşler olacaktır. (Donuklar)
- "Bitti bizim görevimiz Kutlu insanlar olduk biz" "Siz, siz... Üçler, yediler, kırklar!" diyorum ve ekliyorum: "Hak Erenler, Hak Erenler..." (Donuklar)
- Şimdi iyice anlıyordu ki, dil bir araçtı. Asıl olan gözlerin ve kalblerin anlaşılmasıydı. (Ölmeden Ölenler)
- Vallahi ne dünya sevgisinden, ne de size olan düşkünlüğümden ağlıyorum. Fakat cehenneme uğradıktan sonra oradan nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Ağlamam bunun içindir. (Ölmeden Ölenler)
- "Ölüme gülerek gitmeliyiz; bizi ölüme götürenleri küçümsediğimizi hissettirmeliyiz." (Donuklar)
- Silah, sahibi ile bir bütündür, kahramanın elinde dünyanın en sağlam kalkanı ve en keskin kılıcı, korkağın elinde sıradan bir demir parçasına dönüşür. (Ölmeden Ölenler)
- “Hepimiz Allah'tan geldik, yine ona döneceğiz...” (Ahmet Yesevi)
Yorumlar
0 yorum