Kitap Künyesi
Yazar: Turhan Oğuzbaş
Yayın Evi: Milliyet Yayınları
İSBN: 110512365
Sayfa Sayısı: 64
--reklam--
İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Şairin bazı şiirlerinin toplandığı kitaba en beğenilen şiirlerinden biri olan İspanyol Meyhanesi adlı şiirinin adı verilmiştir.
İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım Alıntıları - Sözleri
- ¶¶Bu kadar rezil değildi yaşamak eskiden¶¶
- “Belki de şarkılarda yaşıyordu kadın, Belki de yaşarken ölüyordu...”
- . Alıştık bitmeyen gecelerce siyaha. .
- Artık alıştık yalnızlığa sevdik günahı Şimdi ne ağlayan kaldı ne gülen
- “Her sevgi gibi bir gün sen de, Ölmezsin ama unutulursun.”
İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Ölmüş adamın arkasından konuşulmaz ama töbeestağfurullah şimdiden,çok acımasız inceleme olacak.Allahım sen beni çok affet!(Amin)Turhan Bey adına; başta Nazım Hikmet olmak üzere,Edip Cansever,Turgut Uyar,İlhan Berk,Ülkü Tamer,İsmet Özel,Cahit Zarifoğlu,Ahmet Erhan,Orhan Veli,Yahya Kemal,Fuzuli,Brecht,hatta Lorca ve daha adını unuttuğum cümle şairlerden çok özür diliyorum.Bütün dünya şairlerinden;böylesine kötü yazılmış, ilkokul merasimi, şarlatanlık kokan şiirlere basılma emrini veren yayınevleri adına da özür diliyorum.Turhan bey şair diye anılıyorsa abi Mayakovski de şair.Adam Allah'a inanmıyor diye de bu kadar zulüm edilmez ki!Bu kadar haksızlığı Mayakovski hak etmiyor.Shakespeare hiç hak etmiyor.Bu haksızlık değil zulüm.Uzun yıllardır bu kadar kötü bir şiir kitabı okumamıştım. Şiirleri okurken Zuhal Topal'da hunharca şiir okuyan damat adayı gibi bağıra bağıra okumaya çalıştım,şiirleri sevmek için ıkındım.Yok,çıkmadı.Okurken ağzım,gözüm yamuldu.Avukatmış merhum.Keşke son şiir bükücü değil de son yargı dağıtan adam olarak gitseydi bu dünyadan.Türk şiirine ettiği ihanetten dolayı Allah onu affetsin.Ki ben affetmeyeceğim. İncelememi büyük ozanın bir şiiriyle bitirmek istiyorum :) Ne kadar giyinsen o kadar çıplaksın Bir yerde belki yalan söyler aynalar Güzelliğini değil seni sevmiştim ŞİMDİ SOYUN SOYUNABİLDİĞİN KADAR (Furkan Güreci)
Şansıma yağmurlu bir sabah keyfini çıkararak okuma fırsatı buldum bu güzel kitabı. Duygular inanılmaz güzel şekilde kelimelere dökülmüş ve yaşanmışlıklar ile yaşanamamışlıkları başarılı şekilde okuyucuya hayal ettiriyor. Favori kitaplarımdan birisi oldu diyebilirim! (İlk İnsan)
Ağlasan ağlayamazsın ölsen anlamazlar: Mersin'de doğmuş Turhan Oğuzbaş. Kendisi aslında bir avukat ama Akdeniz, Yelpaze, Varlık, Yeditepe, Hisar, Kaynak, Türk Dili gibi dergi ve gazetelerde şiirleri, yazıları yayınlanan bir sanat aşığı aynı zamanda. Beş şiir kitabı olsa bile İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım adlı şiir kitabı en bilineni. Sayfa sayısı oldukça az ama okuduğunuz zaman fark edeceksiniz öyle bir yazmış ki her sayfada kendimizden bir iz bulabiliyoruz. Alıntılara da bakacak olursak eminim sizde beni doğrulayacaksınız. Yaşar, "Şarkılar Güzelse Hala" adli eserini bestelenmiştir. Güzel bir ezgiyle bütünleşmiş, kalpte değişik bir his uyandıran 99'da kazanılan bir şarkıdır. Dinlemenizi tavsiye ederim. "Benimki bir başka delilik yeşil gözlüm Aşk değil " Gibi dizelerle defalarca seslendiği yeşil gözlü N. adlı kadına yazılmış buradaki birçok şiir. Okuduğunuzda gerçekten de her dizenin ardından bunun gerçekten de başka bir delilik olduğuna sizde ikna olacaksınız. Yalın dili, yürük burkan gerçekleri yüzümüze vurmasıyla bu kitap dönemimizin en güzel şiir kitaplarından biridir. Not1: Kitabı sevdiğiniz bir insana almak bence bu hayatta yapılabilecek en güzel jest olabilir. Bunu bir düşünün derim... Not2: Okumakta asla tereddüt etmeyin aklınıza geldikçe yeniden yeniden okuyun. #bikottiokuyor (Zeze)
İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Turhan Oğuzbaş - İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Turhan Oğuzbaş Kimdir?
1933'te Mersin'de doğdu. İlköğrenimini Mersin İsmet Paşa İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Mersin Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. Reklam şirketlerinde yönetici, prodüktör ve hukuk müşaviri olarak görev aldı. Yeni Vatan, Milliyet, ABC gibi dergi ve gazetelerde yazdı, sanat sayfalarını yönetti. Sanatçı ve siyasetçilerle yaptığı söyleşiler Yelpaze dergisinde yayımlandı. Şiirleri ve yazıları; Akdeniz, Yelpaze, Varlık, Yeditepe, Hisar, Kaynak, Türk Dili gibi dergi ve gazetelerde yayınlandı. 15 Mayıs 1997'de İstanbul'da öldü.
--reklam--
Turhan Oğuzbaş Kitapları - Eserleri
- İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım
- Sonbahar Rüzgarları
--reklam--
Turhan Oğuzbaş Alıntıları - Sözleri
- “Her sevgi gibi bir gün sen de, Ölmezsin ama unutulursun.” (İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım)
- ¶¶Bu kadar rezil değildi yaşamak eskiden¶¶ (İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım)
- . Alıştık bitmeyen gecelerce siyaha. . (İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım)
- “Belki de şarkılarda yaşıyordu kadın, Belki de yaşarken ölüyordu...” (İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım)
- Artık alıştık yalnızlığa sevdik günahı Şimdi ne ağlayan kaldı ne gülen (İspanyol Meyhanesinde Seni Aradım)
Yorumlar
0 yorum