Kitap Künyesi

Yazar: Defne Suman

Yayın Evi: Doğan Kitap

İSBN: 9786258495027

Sayfa Sayısı: 200

--reklam--

Yitik Ülke Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Güzeldik. Genç, diri, tazecik. Yazık, seninle beraber sokağa çıkıp el ele dolaşmadık. Rumelihisarı’nda ağzımızdan dumanlar saça saça, domates salçalı, sucuklu tost yemedik. Sen geceye yakışıyordun. Kısacık kış günlerinin sonuna yetiştiğimiz saatlerde uyanıyorduk. Arka odaya etraftaki apartmanların arasından süzülen tatlı bir akşam kızıllığı çöküyordu. Mor çarşaflarını seviyordum. Yatağına mor çarşaf seren erkekle sevişilir, diyordum kendime. Gün ışığında senden ürkmüyordum. Kendine Zeusluğu boşuna yakıştırmamıştın. Seviştiğim en yakışıklı erkektin. Yunan heykellerine taş çıkartan seyirlik bir gövden, uzak Amazon yerlilerini hatırlatan vahşi bir yüzün vardı. Böyle güzel bir insan dünyaya çocuklar armağan etmeliydi. Sen kedileri seçtin.”

--reklam--

Yitik Ülke Alıntıları - Sözleri

  • Bir yetişkinin yolunu kaybetmesi korkunç bir şeydi.
  • Oysa bu topraklardan zulüm ne vakit eksik oldu ki?
  • Böyle güzel bir insan dünyaya çocuklar armağan etmeliydi. Sen kedileri seçtin.
  • Anlam kusurda saklıydı.
  • Öldüğün aklıma geç geliyor. O zaman umarsız bir acı kaplıyor benliğimi. İçimin bir kuytusunda usul usul yanan mumu sert bir esinti söndürüyor.
  • Dükkanların önündeki tezgahlara dizilmiş kitapların kapaklarını okşuyor, kaldırıp burnuna götürüyor, sayfalarını kokluyordu.
  • Nazan Hanım ülkenin halinden şikayet ederken sanıyor ki bu ülke son yirmi yılda bu hale geldi. Oysa bu topraklardan zulüm ne vakit eksik oldu ki?
  • alevler sanki günlerce naz etmemiş, beni bekletmemiş gibi yükseliyor, yayılıyor, şöminenin duvarında eğilip bükülen gövdeleriyle beni çağırıyorlardı.
  • Böyle güzel bir insan dünyaya çocuklar armağan etmeliydi... Sen kedileri seçtin.
  • "Sen iks olmadan çözemiyorsun bu problemleri baba. Daha önce denedik. Biz iks'li çözümü öğrenmedik daha."

--reklam--

Yitik Ülke İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Defne Suman’ın ne romanlarını ne de öykü kitabını okurken , hemen okuyayım da köşeye indireyim diyemiyorum. Yitik Ülke kendisinin Evden Kaçmanın Yolları seçkisinden sonra çıkardığı öykü kitabı. Kitap içerisinde on beş öykü bulunduruyor. Bu on beş öykünün her biri en az bir kadının kendisini bulabileceği ,kendinden bulduğu satırları tekrar tekrar okumak isteyeceği bir kitap.yani öyküler en çok kadınlık üzerine yazılmış.Seven,sevilemeyen,kırılmış ,dökülmüş ,kimsesiz,yurtsuz kadınlar üzerine .Dönüp dönüp okumak istediğim bazı öyküler var ki , kahramanlarını yıllardır tanıyor ,görüyor , duyuyor gibiyim…kitabı okurken kahramanları ne kadar da biz demeden gecemedım başka bir öyküye . Eğer hâla Defne Suman okumadıysanız hemen bir kitabını temin edip okuyun çünkü Defne Suman çevremizden en az bir kadının hikayesini anlatıyor. Kendisi bize yazariylakonusanlar ‘da Yitik Ülke öyküsünün bir kısmını okuyup ; kendisini ilk defa okuyacaklara Kahvaltı Sofrası isimli romanıyla başlamayı önerdi. E hadi durmayın, hemen Defne Suman okuyun .sonra da önerenlere kocaman bir teşekkür edin …! ️ (Hülya)

YİTİK ÜLKE: Defne Suman kalemini çok beğendigim yazarlardan bir tanesi. O yüzden 2022nin ilk kitabı olmayı hak ediyordu kendisi Yitik Ülke, içinde 15 öykü barındıran sahane bir kitap. Ve öykülerin çoğu kadınlar üzerine yazılmış. Aşk, vazgecis, tutku, sevmek, sevilmemek, vazgecis, aldatma, aldatılma... Hayatın içinden her konu mevcut içlerinde. Ve bazılarını dönüp dönüp okumak istiyorsunuz. Beyoğlu'nu, İstanbul'u anlatan çok güzel detaylar var içinde. Örneğin,20 sene Gültepe'de oturmuş biri olarak Gültepe otobüsünün geçtiği o paragraf sırıtmama sebep oldu pek tabi ki Kısaca oykü sever herkesin severek okuyacağına inanıyorum ben kitabı. (Fatma Erten)

--reklam--

Yitik Ülke PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Defne Suman - Yitik Ülke kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Yitik Ülke PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Defne Suman Kimdir?

Defne Suman 1974’te İstanbul’da doğdu. Büyükada’da büyükbabasına ait bir evde büyüdü. Boğaziçi Üniversitesinde daha sonra yüksek lisans derecesini de aldığı Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Tayland ve Laos’ta öğretmen olarak çalıştı. Burada Uzak Doğu Felsefesi ve Mistik Disiplinleri üzerine eğitim gördü.

Daha sonra eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde devam etti.

Mavi Orman, Şubat 2011, Kural Dışı Yayınevi

Saklambaç, 2013 Hit Kitap

Emanet Zaman, 2015

--reklam--

Defne Suman Kitapları - Eserleri

  • Kahvaltı Sofrası
  • Emanet Zaman
  • Yaz Sıcağı
  • Mavi Orman
  • Yağmur'dan Sonra
  • Yitik Ülke
  • İnsanlık Hali
  • Saklambaç

--reklam--

Defne Suman Alıntıları - Sözleri

  • İnsanın gençlik güveni sırça köşk gibidir, anaların babaların bir alayı ile darmadağın oluverir. (Saklambaç)
  • Anlam kusurda saklıydı. (Yitik Ülke)
  • "Herkes kendine efsane Yağmur." (Yağmur'dan Sonra)
  • Şimdi diye bir şey yok. Hayat sadece hatırada yaşıyor. Şimdi ise anlamsız bir boşluk. İnsanın içinden geçen hislerini anlamlandırabilmesi için şimdiki zamanın geçmişe karışması gerekiyor. (Yağmur'dan Sonra)
  • İnsan bir defa hiç kimse olmayagörsün, ondan sonra her şey olabilirdi. (Emanet Zaman)
  • Sevda ona vesile olan adama karşı duyduğun muhabbeti aşar. (Yaz Sıcağı)
  • ... Telefonda tekme atamam. Ve bana sarılıp öfkemi soğutamaz. Kavga edemediğim için telefonda elektrik yüklü konuşmalar yapıyoruz. ... ... Kızmak nedir ki? Hakkın sandığın bir şeyin sana verilmemesi? Ne olur yani hak ettiğim bir şey bana verilmezse? Hiç mi olmuyor? Bazen çok çalışıyorum, karşılığında komik bir para kazanıyorum. Hiç de köpürmüyorum. Kabulleniyorum. Demek ki sadece hak hukuk meselesi değil. Ne peki? Değişsin istiyorum. Beni kızdıran sevgilim, beni kızdırmayacak şekilde değişsin. Dikkat etsin. Yani ben ne hissederim onu düşünsün. Onun hareketleri yüzünden kendimi kötü hissedeceksem yapmasın! Değişmedikçe kızıyorum. Kısaca benim istediğim olmuyor diye kızıyorum. Varlığım tehdit altındaymış gibi hissediyorum. Yok olmaktan, sevilmemekten korkuyorum. (Mavi Orman)
  • Hepimiz emanet bir zamanda yaşıyoruz sevgilim ve hiçbirimiz sonun süratle yaklaştığının farkında değiliz. (Emanet Zaman)
  • Her şey gelir her şey geçerdi. İnsanlık haliydi . (İnsanlık Hali)
  • Asananın temel işlevi bedeni meditasyona hazırlamak. .... Asana tek başına bir amaç haline geldiğinde ise, egoyu şişiren ve zihnin rekabetçi doğasını besleyen bir araca dönüşüyor ve aydınlığa giden yolu tıkıyor. .... Asana, dokuları tıkanıklarından arındıran ve meditasyon sırasında rahat oturmamızı sağlayan bir araçtan başka bir şey değil aslında. (Mavi Orman)
  • Beklerken genelde sıkılıyoruz. Meşgulken boş zaman hayalleri kuruyoruz. Geldiğinde ise onunla ne yapacağımızı bilemiyoruz. (Mavi Orman)
  • “Her geçen gün sabrımız azalıyordu. Teknoloji azalan sabrımızı doyurmak için her şeyin daha kolayını, daha hızlısını üretiyor, önümüze sürüyordu.” (Kahvaltı Sofrası)
  • Ne zaman ki, en sevdikleriniz yanıltır sizi, Ne zaman ki, birer birer düşürür herkes maskesini, Ne zaman ki, yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz, İşte o zaman başlarsınız, gerçekten yaşamaya... Charles Bukowski (Saklambaç)
  • Mesele o yolda yürürkenki halimizin tastamam olduğunun farkına varmak. Eksik sandığımız her şey aslında tastamam halimizi tamamlıyor. Zaten mükemmel olduğumuzu bilerek yaşamak, mükemmeliyetçiliğin tam tersi. Olduğum halimle, Ben Zaten MÜKEMMELİM! (Mavi Orman)
  • Iyi bir roman okurken o dediğin şey zaten oluyor. Kısa süreliğine bir başkasının benliğine dalıp orada geziniyorsun değil mi? Ötekinin tecrübesinin tadına bakıyorsun. İyi bir romansa okuduğun, aslında bir başkasının senden çok da farklı yaşamadığını da bu arada öğreniyorsun. (Saklambaç)
  • Yoganızın değeri bir ilişkide ne kadar dürüst ,açık kalpli ve ne kadar kendiniz olmayı başarabildiğinizle ölçülür. (İnsanlık Hali)
  • İnsanın yüreği anasının, babasının yarım kalmış hayalleri, atalarının hüzünleri, kalp kırıklıkları, kayıpları tarafından işgal edilebilir miydi? Öyleyse şimdi, kendine ait olmayan bu duyguları yüreğinden ayıklayabilirse şayet, taze bir nefesle hayata yeniden başlayabilirdi. (Emanet Zaman)
  • Başkalarının hayalinde sen nicesin, bu hiç mühim bir mesele değildir. Üstelik hayalin hakikatle alakası da yoktur. O hakikatin malumatı da safi sende bulunur. Bu hayatta mes'ud kalmak istiyorsan, utanmadan sıkılmadan hakiki olanı telaffuz etmen lazım gelir. (Saklambaç)
  • Öldüğün aklıma geç geliyor. O zaman umarsız bir acı kaplıyor benliğimi. İçimin bir kuytusunda usul usul yanan mumu sert bir esinti söndürüyor. (Yitik Ülke)
  • Hayat hiç bitmeyen, kuşaktan kuşağa aktarılan bir esaretti. Kopuk uçlar birbirine kavuşmuyordu. (Yaz Sıcağı)