Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere "Akran Zorbalığı" Eğitimi
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ömerli ilçesindeki öğrencilere yönelik “Akran Zorbalığı” konulu eğitim programı düzenledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ömerli ilçesindeki öğrencilere yönelik "Akran Zorbalığı" konulu bir eğitim programı düzenledi. Çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen eğitim, uzman bir sosyolog tarafından verildi.
Ömerli Atatürk İlkokulu ve Mehmetçik Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda, Sosyolog Gül Özgün Başboğa öğrencilerle bir araya geldi. Eğitim kapsamında akran zorbalığının temel nedenleri, bu durumun öğrenciler üzerindeki olumsuz etkileri ve zorbalıkla mücadele yöntemleri detaylı bir şekilde ele alındı.
FARKINDALIK OLUŞTURULMASI AMAÇLANDI
Programda, sağlıklı iletişim becerilerinin önemi vurgulanarak çocuklarda akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı. Eğitimle öğrencilerin okul ortamında daha güvenli ve sağlıklı ilişkiler kurmaları hedeflendi.


HABER & MUHABİR: GÜLTEN AKGÜL
Editör: Gülten Akgül