matesis
dedas

Çokdoğan: Mecliste daha fazla kadın olmalıdır

AK Parti Mardin Milletvekili aday Adayı Canan Çokdoğan, Mardin Life Yayın Grubu'nu ziyaret ederek, Türkiye’nin yüzde 50’sini oluşturan kadınların Meclis’te de aynı oranda temsil edilmesi gerektiği savundu.
  • 24.03.2015 12:12
Çokdoğan: Mecliste daha fazla kadın olmalıdır
Eğitimci Fırat Saruhan ile birlikte Mardin Life Yayın Grubunu ziyaret eden Aday adayı Canan Çokdoğan, özellikle bölge kadınlarının karar mekanizmalarında çok daha fazla yer almaları gerektiğini düşündüğü için aday adayı olduğunu belirterek, “Ülkem ve insanlık adına yapılması gereken ne varsa onları yapma adına AK Parti'den Mardin milletvekili aday adayı oldum” dedi.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Canan Çokdoğan, AK Parti 13 yıldan beridir milletten aldığı destekle iktidarını istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. AK Parti millettin duyduğu güveni hiç bir zaman boşa çıkarmadı. ‘Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye ve Hedef 2023 Vizyonuna’ ulaşmak için de milletimiz yine desteğini partimizden esirgemeyecektir. Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, devamında Genel Başkanımız ve Başbakanımız Bilge İnsan Prof Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde Yeni Türkiye inşa edilirken AK Parti'nin AK Kadınları arasında bemde yer almak istedim. Aslında bu yola koyuluyor olmamın temel hedefi de Kadınların daha fazla siyasetin içerisinde olmaları gerektiğini bir nevi göstermektir. Toplumun yarısından fazlasını oluşturan kadınların siyasette de eşit oranda temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu aslında benim seçilip, yada seçilmememle alakalı olan bir konunun çok ötesinde bir şey. Kadınların daha fazla siyasetin içerisinde olması gerekiyor. Bunun gerçekleştiği taktirde bir çok toplumsal ve sosyal sorunun da kendiliğinden aşılacağına inanıyorum. Benim nihai beklentim daha fazla bayan adayların listelerde yer bulabilmesidir. Mardinimiz ve bölgemiz için yapacaklarımız konusunda ise realist olmamız gerektiğini, şimdiden umut verici açıklamalar ve vaatlerde bulunmaktansa süreç içerisinde yaşayarak elimizden geleni yapmayı göstermemizin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum" Şeklinde konuştu.

Aile Danışmanlığının yanı sıra Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (Psikolog) olarak çalışan Milletvekili Aday adayı Canan Çokdoğan, Siyaset felsefesiyle yakından ilgilendiğini, her alanda ileriye dönük köklü çözümlerle uğraşmak ve bu konuda köklü çözümler üretmek için rasyonel yönünü kullanacağının sözlerini ekledi.

Yorum Yaz