tatlidede

Demir, Yeşilli Merkez İlçe Olacak!

Yeşilli Belediye başkanı Hayrettin Demir, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçmenlerine hitaben yaptığı konuşmasında; Yeni dönemde Yeşilli'nin en büyük hedefinin Yeşilli'nin merkez ilçe olması için çalışacaklarını söyledi.
  • 26.03.2024 21:05
Demir, Yeşilli Merkez İlçe Olacak!

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, seçime günler kala saha çalışmalarını gündüz vatandaşlarla kırsal ve merkez mahallelerden destek isteyerek, gece de seçim koordinasyon merkezinde seçmenleriyle bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Yeşilli'de bulunan SKM'de AK Parti Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, Yeşilli İlçe Başkanı İsmail Bayhoca'nın da hazır bulunduğu SKM'de toplanan vayamdaşlara hitap etti.

Yeşilli'nin yeni dönemde kazanımlarını arttırmak, daha konforlu bir ilçe haline gelmesi için merkez ilçe olması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Başkan Hayrettin Demir, bununla birlikte Yeşilli gençlerin kendi ilçelerinde istihdam edilmesi için yatırımcıların da önünü açarak yeni istihdam kapısı oluşturacak, tekstil fabrikalarının kurulması için çalışacaklarını söyledi.

Milletvekili Adak'ın seçime günler kala, AK Parti Adayı Hayrettin Demir'e destek talebinde bulunduğu konuşmasının ardından, seçmenlerinin coşkulu tezahüratları arasında konuşan Başkan Demir, "Sayın cumhurbaşkanımıza da söyledim, ilçe başkanında milletvekilim de buradalar. Biz Allah'ın izniyle Yeşillimizi merkez ilçe yapacağız. Yeşillimizin şehir konforunu arttırmak, şehir estetiğini güçlendirmek için bu bizim için olmazsa olmazımızdır ve bunu hep birlikte elde edeceğiz. Bir diğer yandan; ekonomik güçlenme ve istihdama yöneleceğiz. Bugün Önemli bir yatırımcımız vardı, ilçemiz adına çok gururlandım çok da mutlu oldum. bugün o yatırımcımız zeytinli'de 50 milyon dolarlık bir yatırım yapmış. Bazı bürokratik engelleri vardı 6-7 aylık bir gecikme ile ilk alımını buradan yapıyor. bugün de hatta ilk alımını yaptı bir kız evladımız ı burada başlattık. 3 bin kapasiteli bir fabrika bölgenin en büyük tekstil atölyesi ve imalathanesi 10 bin kapalı metrekare alan üzerine sahibiyle biz bugün gençlik merkezinde aşağı yukarı 1 saat kadar konuştuk. Yatırımcımızın bütün ekibi, elemanları, mühendisleri, ustaları, Yeşilli'de konaklayacak yeşilli'de kalacaklar. Ve buradan servise kalkacak bahçe başından servise kalkacak o servisleri de biz ayarlayacağız ona destek olacağız. Bizim oraya gidecek 300-400 tane gencimiz olacak. Tekstil atölyemiz, belediye olarak DİKA ile yürüttüğümüz bu konuda daha huzurunuzda sayın vekile çok teşekkür ederim. Çünkü orada bir takıntı olmuştu müteahhitin parasında bir takıntı olduğu için inşaatı belli bir süre durmuştu onu da çözdük onu da inşallah Bir ay sonra hizmete açtığımız zaman kayıtlarını belediyede biz yapıyoruz kentsel dönüşümde çalışan bazı genç kardeşlerim en az 500 insan orada iş aş sahibi olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK ETABINDA SONA GELİNDİ

Yeni dönemde kentsel dönüşümün hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Hayrettin Demir, projenin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini, ilk etap çalışmalarında sona yaklaşıldığını, Yeni dönemde projenin 14 mahalleye yayılacağını, köyleri de kapsayacağını söyledi.

Başkan Demir, "Köylerimize dün de gittik o ahırları o köylerden çıkaracağız o anlar o köylerin içinde o evlerin altında olmaz ve yakışmaz o ahırları çıkaracağız. Köyün içinde ahırlar ayrı, yaşam yeri ayrı, yaşam. Yaşam yeri köy evleri kitapçığa da koyduk. Onun başvurusunu da bakanlığa tabii bir sene öncesinden yapmışız ve inşallah hem kırsaldaki köy evlerimiz güzel modern ahırlarımız ilçe merkezinde de çarşımız şu an 60 dükkanın inşaatı hemen hemen bitme noktasına geldi. 60 konutunda bitmek üzere 250 konut 250 dükkan 2 katlı otopark alışveriş merkezi yöresel Çarşı camisi ve 5 yıldızlı oteliyle projemiz hızlı devam ediyor. Sözümüz söz, dün ne yaptıysak bugün de bugün de aynı işi yapacağız. Bu şehrin kimliğini değiştireceğiz. parayı buraya bağlamak için vekilimle de konuştum Yeşill'ye uğramadan giden turisti bizim ayıbımız olarak görüyor ve bu bize yakışmıyor. Yeşilli'yi alırsak ilk işimiz 15 mahallemiz olur orayı da turizm yönü ile buraya bağlayacağız. Bahçe başında da, Gül Mahallesi'nde de, merkezde Temmuz'u bulur ya bulmaz doğalgaz konusunda doğalgazın gitmeyeceği bir ev bırakmayacağız. bizim kimseyle kavgamız yok, hiç bir aile ile kavgamız yok, tartışmamız yok, kimseyi ezmeye yarmaya iş yapmamaya derdimiz yok, biz herkesi kucaklayacak şekilde yola çıktık hepimiz akrabayız, aramızda yabancı yok bütün mahalleler benim, ben bütün mahalelelrim.

YEŞİLLİ, YEŞİL ENERJİYE EVRİLECEK

Yeni dönemde kırsal mahallelerde, gençlere ve kadınlara da özel projelerle ilçeyi güçlendirme noktasında çalışmalar içerisinde olacaklarını kaydeden Başkan Demir, "Zeytinli'de şu an yeşil enerji ile ilgili yaptığımız 5 yıllık çalışmayı bitirdik. 100 dönüm arazi üzerinde 2 megavat gücünde yeşil enerji üreteceğiz. Ne yapacağız orada, benim vatandaşımın oradaki su kuyularını elektriğini karşılayacağız. Biz burada sulamamızı yaparken de organik tarımda da aslımıza döneceğiz. Tarımı, organik tarımı tıpkı geçmişimizde olduğu gibi burada tekrar icra edeceğiz. Kadın kooperatifleriyle soğuk hava depolarımız da olacak ve yarın ömerli'den artuklu'dan diyecek ki ben gideceğim tamamen hayvan gübresi ile tamamen organik yetiştiriciliğin model şehri olacağız. Yeşilli'de hiç kimyasal gübre olmayacak. Meyve sebze fidelerimizi dağıtacağız. 50 sene önce buradan ne ürün alıyorsak, aynısını tekrar aslımıza dönerek alacağız. Yeşilli'nin o meşgur sebzeciliği, meyveciliğine yeniden dönecek, dönüşmek zorunda."dedi.

Editör: Furkan Üründü

Yorum Yaz