diorex
fair play

Diyarbakır'a atanan vali beraberinde tartışmaları da getirdi! Kayyum hazırlıkları mı var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 5 ile yeni valiler atandı. CHP Milletvekili Tanrıkulu atama kararından sonra attığı twitte; 'Umarım olası bir kayyum atamasının ön hazırlığı değildir" diye yazdı. Diyarbakır Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu'nun geçmişte belediyecilik tecrübeleri acaba bu kayyuma bir hazırlık mı sorularını akıllara getirdi.

  • 10.07.2024 20:00
Diyarbakır'a atanan vali beraberinde tartışmaları da getirdi! Kayyum hazırlıkları mı var?

Dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 5 ile yeni valiler atandı.  Bu isimlerden biri de Murat Zorluoğlu oldu. Vali Zorluoğlu, bürokrasiden gelen bir isim.

TANRIKULU: OLASI KAYYUM İMASI!

CHP’nin Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Zoroğlu’nu kutlayan bir mesajı sosyal medya hesabından paylaşarak şunları yazdı:

“Daha önce Van Valisi ve Kayyumu olan, 2019-2024 yılları arasında da Adalet ve Kalkınma Partisinden seçilerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Diyarbakır Valisi olarak atandı. 

Sivil toplumla, meslek örgütleriyle ve kentin dinamikleriyle yürütmesi gereken görevinde kendisine Diyarbakır Valisi olarak başarılar diliyorum.

Vali, Kayyum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sayın Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır Valisi olarak atanması umarım olası bir ‘kayyum atamasının’ ön hazırlığı değildir.”

Murat Zorluoğlu hangi görevleri yaptı

Mülki idare amirliğine 1994 yılında Trabzon'da kaymakam adayı olarak başladı.

Daha sonra Mersin ve Bingöl'de kaymakamlık yaptı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Elazığ Valiliği görevlerini de yürüttü.

Van Büyükşehir'de kayyum

2017 yılında Van Valisi olarak göreve gelen Murat Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi'ni kayyum olarak yönetti.

Belediyeciliği iyi bilen bir isim

2019 seçimlerinde AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girip kazanan Murat Zorluoğlu, belediyecilikte önemli tecrübeler edindi.

Belediyecilik konusunda deneyimli olan bir ismin Diyarbakır Valisi olarak atanması, Diyarbakır'a her an kayyum geleceği iddialarını da güçlendirdi.

Gizli Kayyum Hazırlıkları mı?

Tüm bu gelişmelerin ışığında Hakkari'ye kayyum atanmasının ardından acaba Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki diğer DEM yönetimindeki illerde de gizli kayyum hazırlıkları mı sürüyor sorularını akıllara getirdi.

 

Yorum Yaz