matesis
dedas

Tiryaki: Ahmet Türk'ü ikna etmeye çalışıyoruz!

DEM Parti Batman Milletvekili ve Seçim Komisyonu Başkanı Rüştü Tiryaki, Ahmet Türk'ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığından çekilmesi üzerine aldığı karardan geri dönmesi için ikna etme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
  • 16.01.2024 10:15
Tiryaki: Ahmet Türk'ü ikna etmeye çalışıyoruz!

DEM Parti Batman Milletvekili ve Seçim Komisyonu Başkanı Rüştü Tiryaki, Ahmet Türk'ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığından çekilmesi konusunda,”Parti yetkilileri kendisiyle diyalog halindedir. Kendisini ikna etmeye çalışıyoruz, adayımız olmasını istiyoruz. Bu kapı hala kapanmış değil. İnanıyorum ki bu onun son kararı değildir. Umarım bu kararından vazgeçer. bizim hepimizin isteği bu.”

% 50 KARARI YOK EN FAZLA OY ALMA KARARI VAR!

Ahmet Türk'ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığından çekilmesi konusunda da konuşan Rüştü Tiryaki, Ahmet Türk'ü hala ikna etmeye çalıştıklarını ve ikna olacağına inandığını belirterek şöyle devam etti:

“Ahmet abi halkımız arasında çok değer gören, kıymetli bir siyasetçimizdir. Eğer Ahmet Türk'e karşı kirli bir faaliyet yürütülmüşse biz bunu kabul etmeyiz. Fakat Sayın Ahmet Türk açıklamasında şöyle diyor: ‘Ben çevreme bir söz vermiştim. Demiştim ki ön seçimlerde yüzde 50'den fazla oy almazsam aday olmayacağım.’ Oysaki bizim böyle bir kararımız yok. Yüzde 50 ve üzeri diye bir kararımız yok. En fazla oyu alan kişi aday olarak belirlenir. Mardin’de de en fazla oyu Sayın Ahmet Türk almış. Mardin'deki ön seçimlerde yaklaşık 149 oy almış, kendisinden sonraki adayların iki katından fazla oy almış. Parti yetkilileri kendisiyle diyalog halindedir. Kendisini ikna etmeye çalışıyoruz, adayımız olmasını istiyoruz. Bu kapı hala kapanmış değil. İnanıyorum ki bu onun son kararı değildir. Umarım bu kararından vazgeçer. Hepimizin isteği bu.”

Batman Milletvekili Tiryaki, ön seçimlerden çıkan isimlerin kesin olarak aday olacağını, bu isimlerin parti merkezi tarafından yeniden değerlendirilmeyeceğini belirterek, “Şunu söyleyebilirim: Sandıktan kim çıkmışsa o kişi yüzde yüz adayımız olacak. Amacımız bu. Biz bu sözü halkımıza verdik. Ancak seçilenler arasında kirli bir kampanya yürüten adaylar olduğunu tespit edersek, etik dışı, ahlak dışı eylemler tespit edersek bu kişileri aday göstermeyeceği. Onun dışında daha önce belirttiğimiz gibi sandıktan kim çıkmışsa o adayımız olacak” dedi.

 

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Vatandas
16.01.2024 / 19:20

Yahu niye ikna etmeye çalışıyorsunuz onu anlamadım.

Image
Ziyaretçi
16.01.2024 / 16:04

hangi parti olursa olsun sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp durmayın. doğru düzgün birilerini aday gösterin yarışsınlar. yine niye kayyum atansın ki. başka aday mı yok sorunlu adaylarla uğraşıyorsunuz

Image
Ziyaretçi
16.01.2024 / 13:04

ahmet türük bence delegesiz başanlık adyı verlmeli onun gibi kaç kişi demkrat insan var aramzda bilmyırum ben ce ahmet türük ikna edlmeli mürsel ırmak

Image
Ziyaretçi
16.01.2024 / 12:34

Naz,naz,naz

Image
yenilik şart
16.01.2024 / 11:39

81 yaşına gelmiş,zor yürüyor.emekli olması lazım.genç,dinamik,bilgili ve sicili temiz biri aday olmali

Yorum Yaz