tatlidede

Mardin'deki seçimlerde kayınpeder ve damat birlikte yarışacak!

Yerel seçim yaklaşıyor, adayların saha çalışmaları sürüyor. Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçesinde de adaylar seçim kampanyalarına devam ediyor. Ancak AK Parti'nin bu iki ilçenin adaylarında ilginç bir durum söz konusu… Kızıltepe'de AK Parti’nin belediye başkan adayı Ali Ertaş oldu. Derik ilçesinde ise aday Ali Ertaş'ın damadı Faruk Necimoğlu. Akraba olan iki ismin aday olması sosyal medya paylaşımlarına da konu oldu.
  • 23.03.2024 13:47
Mardin'deki seçimlerde kayınpeder ve damat birlikte yarışacak!

Seçimlere sayılı günler kalırken adayların çalışması da hız kesmeden devam ediyor. AK Parti'nin aday profili olarak Mardin'de belirlediği iki isim gündem oldu. 

KAYINPEDER KIZILTEPE'DE DAMAD DERİK'TEN ADAY

Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçesinde aday gösterdiği isimlerden biri kayınpeder Ali Ertaş diğeri ise kızı ile evli olan damadı Faruk Necimoğlu. 

AK Parti tarafından açıklanan listede Kızıltepe'de AK Parti’nin belediye başkan adayı Ali Ertaş olurken Derik ilçesinde ise aday Ali Ertaş'ın damadı Faruk Necimoğlu oldu.

Derik'te damadının seçim çalışmalarına destek olmak için arada bir destek olmaya giden AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Ali Ertaş, kendisinin Kızıltepe'de damadının da Derik'de seçimi kazanacağına inandığını söyledi.

MARDİN'DE DAHA ÖNCE DA AYNI DURUM YAŞANMIŞTI

Akraba olan iki ismin iki farklı ilçede AK Parti çatısı altında aday olması Mardin'de uzun süre gündeme gelmiş ve vatandaşlar arasında farklı yorumlara yol açarak 2011 seçimlerde AK Parti'de açıklanan milletvekili aday listesinde yer alan kayınpeder ve damat olan Abdurrahim Akdağ ve Abdullah Düzgün isimlerine dikkat çekilmişti.

2011 yılında açıklanan milletvekili aday listesinde yer alan 6. sıra adayı damad Abdullah Düzgün, 3. sırada yer alan kayınbabası Abddurahim Akdağ'dan dolayı istifa etmiş ve Abdurrahim Akdağ da seçimler de milletvekili olarak seçilmişti. 

ALİ ERTAŞ KİMDİR?

Ali Ertaş, Kızıltepe'nin Dikmen kırsal mahallesinde dünyaya gelmiştir. Ali Ertaş aynı zamanda Dikmen'in en büyük ailelerinden birinin mensubudur. Ali Ertaş aynı zamanda Kızıltepe eski belediye başkanıdır. Anavatan Partisi'nden Kızıltepe Belediye Başkanlığı yapmış olan Ali Ertaş, 2007 yılında ailesi ile beraber AK Parti'ye katılmıştır. Ali Ertaş aynı zamanda Kızıltepe'de kanaat önderi olması ile tanınmaktadır.

FARUK NECİMOĞLU KİMDİR?

Faruk Necimoğlu, 1964 yılında Mardin'in Derik ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatını Derik Lisesi'nde tamamlayarak 1985 yılında mezun olmuştur. Siyasi kariyerine 1996-2001 yılları arasında Derik'te Doğru Yol Partisi İlçe Başkanlığı ve Demokrat Parti İlçe Başkanlıkları görevlerini üstlenerek adım atmıştır.

İş hayatında tekstil ve güvenlik sektörleriyle ilgili firmalarda kurucu başkan ve yöneticilik görevlerinde bulunan Faruk Necimoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz