Mardin’de birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla aile hekimlerine yönelik “Tanıdan Tedaviye Güncel Yaklaşımlar – Birinci Basamakta Astım-KOAH Yönetimi” konulu eğitim programı düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimler, 13, 23 ve 27 Ekim 2026 tarihlerinde üç grup hâlinde yapıldı. Programın açılışı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cihat Adın’ın konuşmasıyla gerçekleştirildi.
Astım ve KOAH’ta güncel yaklaşımlar ele alındı
İl genelindeki aile sağlığı merkezlerinde görev yapan aile hekimlerinin katıldığı eğitimlerde, astım ve KOAH hastalıklarında tanı, tedavi, izlem ve hasta eğitimi konuları değerlendirildi. Program kapsamında ayrıca vaka yönetimi, KOAH’ta akut kötüleşme ve kronik öksürük vakalarına yaklaşım konularında güncel bilgiler paylaşıldı.
Eğitimler, Göğüs Hastalıkları Uzmanları Prof. Dr. Cenk Babayiğit, Doç. Dr. Mehmet Kabak ve Doç. Dr. Barış Çil tarafından verildi.
Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor
Sağlık Bakanlığının “Koruyan ve Geliştiren Sağlık” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimlerle, aile hekimlerinin güncel bilimsel bilgiler ışığında mesleki bilgi ve deneyimlerinin artırılması amaçlandı. Programın, astım ve KOAH hastalarının birinci basamakta tanı, tedavi ve takip süreçlerinin daha etkin yürütülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Yorumlar
0 yorum