Belediye Trafik Akışını Rahatlatmak İçin Hacim Çalışması Yaptı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde trafik sorunun iyileştirilmesi ve yolların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla kavşak ve yol parçalarında trafik hacim ölçme çalışması yaptı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Ata Altun, mevcut trafik ışıklarının faz süreleri ile durak cep yerlerinin de incelendiğini belirterek, “Mevcut yol ağı üzerinde karayolu ve trafik standartlarının iyileştirilmesi ve daha verimli kullanımının sağlanması, yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşım maliyetinin azaltılması, ulaşımın çevreye yönelik olumsuz etkilerinin azaltılarak, çevrenin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanmasını, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların azaltılması, yaya yolcuların koşullarının iyileştirilmesi, bölgede daha güvenli ve konforlu yolculukların sağlanması için böyle bir çalışmayı yürütmekteyiz” dedi.
Altun, çalışma kapsamında ana arter statüsündeki yollar ve bu yolları besleyen paralel yolların belirleneceğini ve yol kademesi yapılıp türlerine göre sınıflandırılacağını söyledi. Çalışma sonrasında ise belirlenen bu kavşaklarda trafik akışının iyileştirilmesi için bütçe dahilinde çalışmalar yapılacağını da aktaran Altun, gerekirse orta refüjlerde daraltmaya gidilerek, yol genişletme çalışmalarının yapılabileceğini kaydetti.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum