tatlidede

Üniversite sınavına hazırlanan depremzede öğrencilere kitap desteği

İnsan Vakfı, deprem bölgesinden Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya gelen depremzede öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla sınava hazırlık kitap seti hediye etti.
  • 08.04.2023 01:01
Üniversite sınavına hazırlanan depremzede öğrencilere kitap desteği

İnsan Vakfı Mardin Temsilciliği Deprem bölgesinden Mardin'e gelen öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunuyor. LGS ve YKS’ye hazırlanan depremzede gençlere karekod ile videolu soru çözüm desteği sunan sınava hazırlık kitap setler hediye edenİnsan Vakfı Temsilcisi İzeddin Ceylan, gençlerin eğitimlerini ve mutluluklarını her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ceylan, Mardin'den arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için afet bölgesine gitmiştik. Döndüğümüzde Mardin'de neyin eksik kaldığını sorgulamaya başladık. Derdimiz ilimize gelen misafirleri memnun etmekti. Baktık ki kitap talebi çok. Hemen genel merkezimiz ile görüştük onlar da yayınevleri ile görüştüler.

Sağolsun Eksen Yayınları bize olumlu döndü ve destek olacağını belirtti. Kitap dağıtım konusu için Mardini bir lojistik merkezi olarak belirledik. Kitaplarımız gelir gelmez il milli eğitimle koordinasyon halinde hangi okulda kaç depremzede var tespit ettik. Daha sonra Mardin'e yerleşen depremzede ailelerin 8 ve 12. Sınıfa giden öğrencilerin hepsine kitap dağıtımı yaptık. Daha sonra Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerine kitap dağıtımı yapıldı.

Şimdiye kadar 1200 set 12. Sınıf ve 1400 set de 8. Sınıf için dağıttık. Bunların toplam Mali değeri 1 milyon 878 bin TL dir. Bu konuda desteğini esirgemeyen ve bize kitap bağışı yapan Eksen Yayınlarına, bize lojistik desteği sağlayan Mardin Egitim-Bir Sen yönetimine, bize araç tahsis eden Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesine teşekkür ederiz. İnşallah bu setler hepinizin eğitim hayatlarında ve üniversite sınavlarında başarılı olmanıza katkı sağlayacak. Hepinize başarılar diliyorum. İnşallah güzel yerleri kazanırsınız, dilediğiniz meslekleri edinirsiniz" şeklinde konuştu.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz