tatlidede

5 kişinin öldüğü kazada korkunç ihmal! Yolcu otobüsü TEM Otoyolu'nun kenarında indirmiş

TEM Otoyolu'nda 2'si çocuk 5 kişinin öldüğü kazayla ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden ailenin Ankara'ya kızlarının düğününe gittikleri dönüş yolunda ise otobüsten TEM Otoyolu kenarında inerek karşıya geçmek istedikleri öğrenildi. Yaşanan olaya tepki gösteren Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş, "Otobüs firmasının yolcu istemesine rağmen indirmemesi lazımdı. Olayın takipçisi olacağız" dedi.
  • 05.03.2024 14:31
5 kişinin öldüğü kazada korkunç ihmal! Yolcu otobüsü TEM Otoyolu'nun kenarında indirmiş

Pendik TEM Otoyolu'nda yolun karşısına geçmeye çalıştıkları sırada bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden 2'si çocuk 5 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Hayatını kaybeden ailenin Ankara'dan kızlarının düğününden döndükleri ve otobüsten inip yolun karşısına geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

 

 

2'Sİ ÇOCUK 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kaza, dün saat 01.00 sıralarında TEM Otoyolu Pendik mevki Sultanbeyli güzergahında meydana gelmişti. Soner Kurt kontrolündeki 35 KD 5720 plakalı otomobil TEM Otoyolu Pendik mevkiinde ilerlerken, yolun karşısına geçmeye çalışan, 2'si çocuk 5 kişiye çarpmış ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri 5 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Image description

SAMSUN'DA DEFNEDİLECEKLER

Sürücü ise sıkıştığı araçtan itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak ağır yaralı şekilde hastaneye sevk edilmişti. Kazada hayatını kaybeden Fatma Gürsoy (68), Şükrü Okur (48), Melek Okur (44), Muhammet Alihan Okur (15) ve Ecrin Okur (11) 'un cenazelerini yakınları Adli Tıp Kurumu'ndan teslim aldı. Cenazelerin, memleketleri Samsun Yakakent Asmapınar Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi.

TEM OTOYOLU'NUN KENARINDA OTOBÜSTEN İNMİŞLER

Öte yandan hayatını kaybeden aile, Ankara'ya kızlarının düğününe gittikleri dönüş yolunda ise otobüsten TEM Otoyolu kenarında indikleri ve yolun karşısına geçerken aracın çarpmasıyla hayatını kaybettikleri ortaya çıktı.

Image description

"OTOBÜS FİRMASININ İNDİRMEMESİ LAZIMDI"

Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş, "Hemşehrilerimiz Ankara'dan nikah merasiminden dönerken yolcu otobüsü TEM otoyolunun kenarında bırakıyor ve oradan karşıdan karşıya geçiyorlar. Olay bu şekilde cereyan ediyor. Otobüs firmasının yolcu istemesine rağmen indirmemesi lazımdı. Bu çok ciddi bir mesele, bu sorumluluk isteyen bir mevzu. Otobüs terminallerinde indirmesi, oradan sevkiyat sağlaması gerekiyordu. Otobüs firması yol kenarında indiriyor. Bu adli bir cinayet gibi bir kaza. Biz federasyon olarak bu olayı takipçisi ve olayın ne şekilde olduğu ile ilgili adli olarak hakkımızı arayacağız.

Image description

Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş.

"BU OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Otobüs firmasıyla ilgili hukuki yolla adli tıptan aldığımız raporlara göre adli mercilere ulaştıracağız. Bu olayın takipçisi olacağız, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin bu şekilde olmaması gerekiyordu. Otobüs firmasının yaptığı hatadan dolayı bu şekilde olmaması gerekiyordu. Bu konuları artık aşmamız lazımdı ama ne yazık ki vatandaşlarımızı bu şekilde kaybettik, üzgünüz. Pendik'te ikamet ediyorlar. Otobüs firması belli değil ama onu da alınan biletlerden belirleyeceğiz ve ardından adliyeye başvuracağız. Ankara'ya kızlarının nikah merasimine, düğününe gidiyorlar ve oradan geri dönüyorlar ve dönüşte oluyor bu olay. Cenazelerimizi adli tıptan alacağız. Samsun'a götürüp Yakakent'te defnedilecek" dedi.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz