matesis
dedas

Mardin'in aşı haritasındaki rengi değişti!

Mardin son verilere göre aşı risk haritasında Covid-19’a karşı aşılanma oranı 65’in üzerine çıkarak Turuncu’dan Sarı renge dönüştü.
  • 08.09.2021 10:57
Mardin'in aşı haritasındaki rengi değişti!

Mardin’de aşı yaptıranların yüzdesi yükselmeye devam ederken açıklanan son aşı risk haritasında aşı yüzde 63,7’den yüzde 65,6’ya yükselmesiyle turuncudan sarı renge dönüştü.

Aşı risk haritasında bir önceki paylaşımda 4 turuncu il arasında bulunan Mardin'in son verilere göre aşı yaptırama oranı yüzde 65,6'ya yükselmesiyle Sarı renk kategorisinde yer aldı.

Mardin'in Sarı kategoriye yükselmesine rağmen en az aşı yaptıran iller arasındaki sıralamasının değişmedi ve 4. sıradaki yerini koruduğu görüldü.

Aşı risk haritasında Turuncu renkte 3 il kalırken bunlar Şanlıurfa, Gümüşhane ve Diyarbakır illeri oldu.

Açıklanan yeni aşı risk haritasında sarı renge dönüşen Mardin ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MARDİN risk haritasındaki rengini Turuncudan Sarıya çevirdi. Covid-19’a karşı aşılanma oranı 65’in üzerinde. Sarıdaki gün sayısı ne kadar azsa o kadar iyi. Mardin’i Mavi iller arasında görmek istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bakanı Koca ayrıca vaka sayılarının düşmesinin aşıya bağlı olduğuna dikkat çekerek, “Vaka sayımız 23.638. Covid-19 sebebiyle yeni can kaybımız 274. Vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürmeli ve ölümleri azaltmalıyız. Bunun yolu aşılanma oranını artırmak, toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır. İstediğimiz sonuç tedbirle aşıya, yani bize bağlı” açıklamasında bulundu.

Mardin’in aşı risk haritasında Turuncu renkten Sarı renge dönüşmesi nedeniyle sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mavi kategori hedefi için vatandaşları aşı olmaya davet ederek,

“Son verilere göre sarı kategorili iller arasına girdik. Pandemi ile mücadelede en önemli gücümüz aşı, mavi kategori için tüm hemşehrilerimi vakit kaybetmeden aşı olmaya, bu zorlu mücadeleye destek olmaya davet ediyorum. Hedefimiz mavi kategori. Salgının sonu aşı ile gelecek.” Paylaşımında bulundu.

Editör: Aydın

Yorumlar

Image
ketdentee
02.11.2022 / 02:32

To expand on these observations, I developed a computational pipeline to identify rare CNVs in 5040 Illumina SNP array genotypes from the International BAV Consortium albumin and lasix

Yorum Yaz