matesis
dedas

Prof. Dr. Akan: Mardin'in üzerimizde manevi hukuku var!

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü için adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Mardin Nusaybinli Harran Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Hasan Akan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü için adaylık başvurusunda bulunduğunu söyledi.
  • 12.08.2023 13:09
Prof. Dr.  Akan: Mardin'in üzerimizde manevi hukuku var!

20 Ağustos günü görev süresi dolacak olan Mardin Artuklu Üniversiyesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın görevine yeniden devam edip etmeyeceği tartışılırken, yeni dönem için adaylık başvurusunda bulunan Özcoşar ile birlikte 33 aday Artuklu Üniversitesi'nin patron koltuğuna aday olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni dönem için görevlendirilme bekleyen adaylar ise saha çalışmalarını sürdürüyor.

Projeleri ile kendilerini tanıtmaya başlayan adaylar, sivil toplum örgütleri ve kentin yöneticilerine nezaket ziyaretlerinde bulunuyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hasan Akan, Memeleketi olan Mardin'e vefa borcunu ödemek, Üniversitenin bir şehrin değişim ve gelişimini etkileyen bir kurum olduğunu göstermek için aday olduğunu söyledi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanlığı ile Mardin Life Gazetesi'ni babası Abdullah Akan ile birlikte ziyaret eden Prof. Dr. Akan, "Dinlerin, Dillerin ve kültürlerin şehri, Cennet ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan memleketim Mardin'e hizmet etmek üzere biz de varız diyerek görev talebinde bulunmuş olduk. Yaklaşık 32 yıldır akademik yaşamın içerisindeyim. Memleketim Mardin, burası benim ata toprağım, ailem halen Nusaybin'de ikamet ediyor. Bu kadim şehrin üzerimizde manevi hukuku olduğunu düşünüyorum. Sıcak iklimi, sıcak misafirperverliği ve kendine özgü güzellikleri ile Mardin'in içimizde ve gönlümüzde derin bir sevgisi ve sevdası vardır. 30 yılı aşan akademik yaşamım boyunca nerede olursam olayım, Mardin'den hiç ayrı kalmadım. Mardin'i ve Mardinlileri yakından bilen ve tanıyan bir Mardinli olarak, hemşerilerimin üniversitemizden beklentilerini biliyorum. Bu beklentilere cevap verebilmek için rektör adayı olmayı bir vazife addediyorum. İçimizdeki hizmet aşkı ve memleket sevdası bizi bu yola sürükledi. Mercimeği, Buğdayı ve Arpasıyla adeta bir tahıl ambarı olan mezopotanya'nın kadim şehri Mardin'i botanikçi kimliğimle hizmetkar olmaya geldim. Ortak akıl, el birliği ve tecrübe ile Mardin'e hizmet etme onurunu yaşamak için buradayım." dedi. 

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI

PROF. DR.HASAN AKAN KİMDİR

1972 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde doğdu İlk ve orta öğrenimini Nusaybin’de tamamladı Bitlis Erkek Öğretmen Lisesini ikincilikle bitirdi ODTÜ Biyoloji Öğretmenliğini şeref listesine girerek tamamladı 1993 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Asistan olarak göreve başladı.

1995 yılında Yüksek lisans tezini Dumlupınar Üniversitesinde tamamladı 2000 yılında Doktora tezini Gazi Üniversitesi’nde tamamladı.

2000 yılında Dumlupınar Üniversitesi’nde 28 şubat mağduru oldu.

2001 yılında Harran Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başladı.

2006 yılında Harran Üniversitesinde botanik alanında Doçent Doktor oldu

2008 yılında Turizm Bakanlığından Kokartlı Turist Rehberliği unvanını aldı.

2009 Şanlıurfa Kent Konseyi Kültür- Turizm Tanıtım Gurubu üyeliğine seçildi.

2011 yılında Mardin Ak Parti Milletvekili Aday adayı oldu

2012 yılında Harran Üniversitesinde Profesör oldu

2012 Pusula Danışmanlık ve Eğitim Derneği Kurucu Üyesi (2012-devam ediyor)

2012 yılında Bitlis Eren Üniversitesi Rektör adayı oldu 2015 yılında Şırnak Ün Rektör adaylığında ismi Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur.

2015 yılında Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Müdürlüğüne atandı

2015 yılında Harran Üniversitesi senatosunca Üniversite Yönetim kuruluna seçildi.

2015 yılında Teknokent Yönetim kurulu üyeliğine seçildi

2016-2019 yılları arasında Harran Üni. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına atandı

2017 yılında Türkiye’de ilk kez Yaratılış kongrelerini başlattı.

2021 yılında Akçakale Meslek Yüksekokul Müdürlüğüne atandı  –Halen devam ediyor

Doğu ve güneydoğu bölgesinde TÜBİTAK ve Üniversitelerin araştırma fonlarıyla Doğa, ziraat, çevre ve bitkiler konusunda çok sayıda proje ve araştırmalar yürüttü.

TÜBİTAK burslarıyla İngiltere, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Amerika, Viyana, Fransa, Malezya ve Güney Kore’de uzmanlık alanıyla ilgili olarak araştırmalarda bulundu Hükümetimizin tesis ettiği iyimser havaya katkı sağlamayı, müspet kadrolar oluşturmayı, halkı kucaklamayı ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmayı hedeflemektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olup, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Halen Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz