matesis
dedas

Sosyal medyanın ‘Robin Hood’u: 5 yılda 17 milyonluk fatura ödedi

Yazar ve siyasetçi İlhami Işık sosyal medyada başlattığı kampanya ile 5 yılda 17 milyonluk faturanın ödenmesine ön ayak oldu. Fatura ödeme talebinde ilk sırayı İstanbul ve Diyarbakır alıyor.
  • 05.10.2022 08:48
Sosyal medyanın ‘Robin Hood’u: 5 yılda 17 milyonluk fatura ödedi
 

Yazar ve siyasetçi İlhami Işık, sosyal medyadan organize ettiği iyilik hareketi ile şimdiye kadar binlerce kişinin hayatına dokundu. 8 yıl önce Suriye iç savaşından kaçan çocuklar için başlattığı mont ve bot kampanyasını, “ fatura ödeme” kampanyasına çeviren Işık’a günde ortalama 50 kişi fatura yardımı talebinde bulunuyor.

‘Zamlardan sonra sayı yükseldi’

Amida Haber’e konuşan İlhami Işık, Suriyeli çocuklara yardım kampanyasında 84 bin çocuğa ulaştıklarını söyledi. 2017’den beri faturasını ödeyemeyen ailelere destek olduğunu belirten Işık, “2018’deki ekonomik krizin derinleşmesi ile beraber sayı katlanmaya başladı. Günlük 30-50 adet fatura geliyor” dedi.

Birikmiş faturalar da var

İlk dönemlerde fatura tutarının düşük olduğuna işaret eden Işık, şunları söyledi: “Yoğun zamlardan evvel fatura tutarları yüksek değildi. Eskiden 200 liralık fatura şimdi 500 lira. 500 liralık fatura bin liraya yükseldi. Tutar arttı. Yılda 3 milyonluk ödeme yaparken, bu 6-7 milyona çıktı. Şimdiye kadar 17 milyonluk fatura ödedik. Ayda ortalama bin faturadan fazla ödüyoruz. Faturaların çoğu birikmiş faturalar olduğu için tutar da yüksek oluyor. Mesela 30 fatura ise birikmiş olduğu için 60’a yükseliyor.”

‘Diyarbakır İstanbul ilk sırada’

Fatura destek talebinin en çok İstanbul ve Diyarbakır’dan geldiğini belirten İlhami Işık, “Faturasının ödenmesini isteyen ailelerin çoğu yoksul. Ailelerin çoğu, fatura ödese kirasını ödeyemeyecek durumda. Sosyal medya üzerinden yapıyoruz bu desteği. Artık çok bilinen bir şey oldu. İnsanlar faturalarını gönderiyorlar. Ödemek isteyen insanlar da faturaları ödüyorlar. Biz görmüyoruz” dedi.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz