TÜVTÜRK

Valiler DİKA Toplantısında Buluştu

  • 18.08.2026 11:52
Valiler DİKA Toplantısında Buluştu

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı; bölge mülki idare amirleri, oda başkanları ve ajans yetkililerinin katılımıyla otelde düzenlendi.

Toplantıya; ŞırnakValisi Birol Ekici, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ile DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç katıldı.

Bölge Kalkınması ve Ekonomik Adımlar Ele Alındı

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda,  Bölgesi’nin Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman ilerindeki  ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik yürütülen projeler masaya yatırıldı. Bölgesel gelişimve yatırım stratejileri, istihdamı artırmaya yönelik adımlar ve gündemdeki öncelikli konular detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Toplantı, bölge illeri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve planlanan projelerin hayata geçirilmesine ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

T.C. Şırnak Valiliğinin Sosyal medya hesabında paylaştığı açıklmasında,

"Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Valimiz Birol Ekici, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç’in katılımlarıyla Otel’de gerçekleştirildi.Toplantıda, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalar ile gündemdeki konular değerlendirildi." ifadeler yer aldı.

Image description

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz