matesis
dedas

Uçak Seferleri Artırılsın, Vatandaş Tepkili!

Mardinliler Mardin Havalimanına uçak sefer sayılarının artırılıp bilet fiyatlarının düşürülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne seslenen vatandaşlar: Her yıl özellikle de aylarında yaşattığınız mağduriyetten vaz geçin artık!
  • 08.08.2023 14:37
Uçak Seferleri Artırılsın, Vatandaş Tepkili!

Mardinliler Mardin Havalimanına uçak sefer sayılarının artırılıp bilet fiyatlarının düşürülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne seslenen vatandaşlar: Her yıl özellikle de aylarında yaşattığınız mağduriyetten vaz geçin artık!

Tarih, Kültür ve İnanç turizmi'nin gözde şehirlerinin başında gelen Kadim Medeniyetin Şehri Mardin'de özellikle yaz aylarında uçak sefer sayısında yaşanan kısıtlama vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

"TALEP YOĞUNLUĞU GÖRMEZDEN GELİNMEMELİDİR"

Son yıllarda ziyaretci sayısı her geçen gün artan Mardin'de uçak sefer sayısının azlığından dolayı seyahat etmek isteyenlerin büyük mağduriyet yaşadığını belirten vatandaşlar, bu sorunun ivedilikle çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Özellikle İstanbul ve Ankara'ya uçak sefer sayısının artmasını isteyen vatandaşlardan Mustafa Demir, 5 bin lirayı bulan bilet fiyatlarına rağmen gideceğimiz şehre, kendi şehrimizden uçma şansımız neredeyse imkansız hale geldi. Ancak komşu illerden bilet bularak gideceğimiz şehre uçabiliyoruz. çoğu zamanda gideceğimiz şehre yer kalmadığı için uçak dahi bulamıyoruz. Hem bilet fiyatlarının makül bir noktaya çekilmesi hem de uçuş sefer sayısının arttırılması gerekiyor. Talebin yoğun olduğu bölge şehirlerinde arzın sunulmasında bihaber kalan yetkililere bu vesileyle sıkıntımızı ulaştırmanızı özellikle rica ediyoruz" dedi.

"MARİFET SEFER SAYISINI ARTTIRMAKTIR"

Yaz sezonunda tatil beldelerine artırılan uçuş seferlerinin bölge illerindeki uçuş sayısını azaltmakta çözüm bulmanın aslında bir çözüm olmadığını kaydeden İşadamı Beşir Zengin ise; bir turim şehri olan Mardin'e gelmek için komşu şehirler üzerinden insanların ulaşmak zorunda bıraklmalarının bir çözümsüzlük dayatması olduğunu söyledi.

THY başta olmak üzere özel hava yolu şirketlerinin Genel Müdürlüklerinden mevcut uçuş programlarını artırmalarını isteyen Zengin, "Mardin'e gelmek isteyen biri seyahatten bir hafta öncesinden uçak bileti bulamıyor. Havayolu taşımacılığındaki bu sorun Mardin'in turizm ve ticaret hacmine de olumsuz yansıyor. Mardin havayolunu kullanacak birçok grup Mardin yerine komşu illerin havalimanlarıan gitmek zorunda kalıyor, ki çoğu zamn da bu şehirlerdeki uçuşlarda da yoğunluktan yer bulunamıyor. Türkiye'nin ve özellikle de bölgenin uçuş doluluk oranı göz önünde bulundurulduğunda en fazla yolcu talebinin bulunduğu Mardin gibi bir şekirde sefer sayısını azaltmak, ya da farklı şehirlere uçuşları yönlendirmek, bir çözüm değil, aslında çözümsüzlüğün ta kendisidir." diye konuştu.

GÜNSİAD Yüksek İstişare Kululu Başkanı Mardinli İş İnsanı Bedrettin Karaboğa ise; Yıllık bir milyar dolardan fazla ihracatı bulunan, sanayi, ticaret ve turizm şehri olan Mardin'in sefer sayısını azaltmak marifet değildir. Bu şehrin yatırımlarını artırmak, turizm amaçlı gelen misafirlerin sayısını çoğaltmak hepimizin görevidir. Bunu kolaylaştırmak için imkanlar seferber edilmelidir. Bu şehrin cazibesini arttırmak, ulaşım kolaylığı alternatiflerini arttırmaktan geçer. Mardin Havalimanınına, Mardin'in komşu şehirleri olan Batman, Şırnak ve Diyarbakır'daki yolcular da rahatlıkla ulaşım sağlayarak kullanabilecekleri bir lokasyona sahiptir. Havalimanımızın bu durumu göz önünde bulundurulması ve sefer sayısını eksiltmek bir tarafa çoğaltılması gerektiğini düşünüyorum. Hava yollarının Genel Müdürlükleri mevcut uçuş programlarını yeniden gözden geçirerek bölgemizin uçak seferlerini artırması ülkemiz ve bölgemiz kalkınması için elzemdir."

Haber: Kadir Üründü

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
FERİDUN AŞAR
09.08.2023 / 09:55

MARDİN HAVAALANI ARAPLAR İÇİN AÇILMIŞ PARKINA BAKIN HEP ARAP PLAKALI .ŞIRNNAK CİZRE NİYE AÇILDI ORAYI AÇIN BİZDE RAHAT BİNELİM YILLARDIR YAZIYORUM.P.TESİ SALI ANKARA YOK NEDEN.BİLETLER ÇOK PAHALI. HEP LAF EBELİĞİ YAPIYORUZ İCRAAT LAZIM

Yorum Yaz