tatlidede

Artukbey'in Batman'daki 2. Şubesi Dualarla Açıldı

Mardin'de doğup, tadı ve kokusu açılan şubeler aracılığıyla hızla yayılmaya devam eden Mardin'in yerli ve milli markası olan Artukbey Kahve ve Kuruyemiş Batman'da ikinci genelde ise 57. şubesini törenle açtı.
  • 10.07.2019 15:52
Artukbey'in Batman'daki 2. Şubesi Dualarla Açıldı

Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Kuzey Irak’ın Kürt bölgesindeki Erbil ile Duhok’ta açtığı şubelerle adından söz ettiren Artukbey, Batman’da bu kez ikinci şubesini açtı.

"Batman'ın tadı ve kokusu olmaya geldik" sloganı ile hizmete giren kafenin açılışına, Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, AK Parti Hasankeyf Belediye Başkanları, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Açılışı katılarak bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman'da ikinci şubesini açan Artukbey Markası'nın isim noktasından hareketle tarihten gelen önemli bir sorumluluğunun bulunduğunu hatırlattı. Vali Şahin, "Artukbey ismi bu tarihi sorumluluğu tarih, kültür turizmi noktasında geleceğin yıldızı olacak olan tarihi ilçemiz Hasankeyf’e de böyle kaliteli markaları ve yatırımları gerçekleştirmesini bekliyoruz" dedi.

Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, yerli ve milli marka Artukbey'in 57. şubesini Batman'da açılmanın mutluluğunu yaşadığını, büyük dedelerinden kalan Artukbey ismi ve markasının tarihten gelen deneyim ve tecrübe ile bulunduğu noktadan daha iyi durumlara getirebilme gayreti ve sorumluluğuyla çalıştıklarını söyledi.

Artukbey Markası'nın yurt içinde toplam istihdam ettiği çalışan sayısının 950 kişiyi bulduğunu, yeni açılan şube ile birlikte Batmanda istihdam edilen çalışan sayısının ise 70'i bulduğunu ifade eden Tacettin Yertüm, "Artukbey Markası olarak, yeni açılımlar ve atılımlar içerisindeyiz. Kuruyemiş ve kahve alanında Türkiye'nin en iddialı ve aranır markası olma iddiamız buradaki hijyenik ve kalitede çok rahat gözlemlenebilir. Müşterilerimizin denetimine açık olan bu imalat tesisimizin ardından şimdi de Batman gibi bölgemizin yüz akı olan ilimizde 1500 metrekare alan üzerine kurulu bulunan kafemizi hizmete açmış durumdayız. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu şubemizin özelliği ise; 1500 m2 ile Türkiye’nin kapalı alan olarak en büyük Artukbey şubesidir. İnşallah bundan sonra da yeni şubeler açmaya ve markamızın kalite halkalarını hep birlikte halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Artukbey’in adının kadim Mezopotamya coğrafyasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Kusen şöyle devam etti: “Yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olan bu mekanda 50 kişiye istihdam imkanı sağlandı. Artukbey, kadim Mezopotamya coğrafyasında yetişti. 1101 Yılında o’nun oğulları Fahrettin Karaaslan ile İlgazi adına bölgede mimarı yapılar da var. Artukbey bu markayla dünyaya açıldı. Bu önemli kahve diyarı Batman’ın gelişimine katkı sağlayacak.” 

Açılışa katılan Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise Artukbey’in 2’inci şubesini açılmasıyla Batman’ın bölgenin modern yüzü olmaya devam ettiğini söyledi.

VALİ ŞAHİN: “BENZER GÜÇLÜ MARKALARI HASANKEYF’E BEKLİYORUZ”

Vali Hulusi Şahin, Artukbey’in 2’inci Şubesinin Batman’a açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin, şunları kaydetti: “Her şeyden önce bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 50 Kişiye istihdam sağlayacak bu şubemizin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Tarihi ilçemiz Hasankeyf’e de böyle kaliteli markaları bekliyoruz. Geleceğin yıldızı Hasankeyf olacaktır. Batman, Hasankeyf ve diğer ilçelerimiz parlak ve modern kentler olmaya devam edecektir.” 

Açılıştan sonra konuklara, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Artukbey’in Kuruyemiş ve kahve reyonlarının yanı sıra cafe ikram salonuyla birlikte toplam bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor.

Yorum Yaz