matesis
dedas

Hüda Par Mardin adaylarını açıkladı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Mardin ve ilçelerinin Başkan Adaylarını Batman'da düzenlediği aday tanıtım programı ile tanıttı.
  • 04.02.2024 23:24
Hüda Par Mardin adaylarını açıkladı

HÜDA PAR resmi X hesabından yapılan paylaşımda,

"Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla Batman'da gerçekleştirdiğimiz 'Aday Tanıtım Programında' Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayımız ve Mardin’in ilçelerinden Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı ve Savur Belediye Başkan Adaylarımız tanıtıldı. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi

Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Çevik, Kızıltepe İlçe Belediye Başkan adayı Abdullah Kavan, Nusaybin İlçe Belediye Başkan Adayı Halil Talayhan, Mazıdağı ilçe Belediye Başkan adayı Abdülaziz Önen, Savur İlçe Belediye Başkan adayı Cemal Acar oldu.

İSMAİL ÇEVİK KİMDİR?

1973 Yılında mardin de doğdu. İlkokulu kendi köyü olan kumlu köyünde, ortaöğrenimini Ceylanpınar'da okudu. ilahiyat ve kamu yönetimi mezunudur.

İş alanında Öğretmenlik, İmam Hatiplik, çiftçilik ve emlakçılık sektöründe meşgul oldu.

İsmail Çevik HÜDA PAR'ın kuruluşuyla birlikte aktif siyasete atıldı.

Artuklu ilçe başkanlığı, Denizli İl başkanlığı ve  Mardin il başkanlığını yaptı.

Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının farklı kademelerinde görev alan Çevik, evli ve 8 çocuk babasıdır. Arapça ve Kürtçeyi iyi derece de bilmektedir.

ABDÜLAZİZ ÖNEN KİMDİR?

1967 yılında Mardin Mazıdağı ilçesinde doğdu. Okuma yazma seferberliği neticesinde okur yazar olup İlköğretimi, ve Ortaöğrenimini Mazıdağın'da tamamlayan Önen İlahiyat ve Uluslararası ilişkiler mezunudur. 1996 yılında Derik ilçe milli eğitim müdürlüğüne  memur olarak atandı. Derik'de Üç yıllık memurluk yaptıktan sonra Mazıdağı ilçesine tayini çıkan Önen 2013 yılına kadar görevini sürdürdü. Memurluktan kendi isteğiyle istifa eden Önen Diyarbakır'a yerleşip özel bir kuruluşta yöneticilik yaptı. Sonrasında Mardin'e yerleşip aynı kuruluşta yöneticilik görevini 5 yıl sürdürdükten sonra emekliye ayrıldı. Halen Mardin'de ikamet Önen Sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunup  bir yıldan beridir de Mardin Umut Kervanı başkanlığı yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

ABDULLAH KAVAN KİMDİR?

1975 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe’de tamamlayan Kavan, Mardin İmam Hatip lisesi, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünden mezun oldu ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü son sınıfta okumaktadır.

Mardin radyolarında İslami konularda program sunumu, Rehber TV’de siyasi konularda Kürtçe ve Türkçe yorumcu, TRT Kürdi, Kürdistan 24, SaharTV kanallarında siyasi analist ve Doğru Haber Gazetesinde yazardır.

Kızıltepe’de Sivil Toplum alanında faaliyetleri olan Kavan, 2012 yılında HÜDA PAR’la aktif siyasete atıldı. 7 yıldır HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığını yürütmektedir.

Evli ve 6 çocuk babasıdır.

Image description

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
07.02.2024 / 18:16

ismail çevik adamın dibi namuslu ve şerefli bir insan hayırlara vesile inşallah

Image
Mardinli Bêdo
05.02.2024 / 18:45

Malum iki partinin çekişmesinden bıktık bu sefer de huda-par'a oy vereceğiz. Zekeriya bey'i severek takip ediyorum.

Image
ÖZ Mardinli Fahri
05.02.2024 / 11:11

Sizinle olmaz !

Yorum Yaz