tatlidede

Doğu ve Güneydoğu illeri için meteorolojiden uyarı

​Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa illeri için yağmur ve fırtına ile Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımına karşı uyarı yapıldı.
  • 23.03.2021 13:51
Doğu ve Güneydoğu illeri için meteorolojiden uyarı

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'ın merkez Bağlar, Sur, Kayapınar, Yenişehir ilçelerinin yanı sıra Çınar, Dicle, Bismil, Çermik, Çüngüş, Ergani, Eğil ilçeleri ile Siirt, Şırnak, Mardin, Batman illerinde bugün öğle saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın gece saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtildi.

Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda bulunan Hani, Kulp, Kocaköy, Silvan, Hazro, Lice ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışın olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yine Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerinde bugün öğle saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar görülecek güneyli rüzgarların kuvvetli ve fırtına şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Şanlıurfa ve Mardin'in güney kesimlerinde ise, bugün öğle saatlerinden itibaren Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımının özellikle akşam saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilen toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekildi.


Editör: Aydın

Yorum Yaz